02144082101 _ 09101987270 whatsapp
تهران سوئیت
تهران سوئیت

تنگه واشی تهران کجاست؟ +بهترین زمان, وسایل لازم, مسیر و عکس (راهنمای کامل)

تنگه واشی تهران کجاست؟ +بهترین زمان, وسایل لازم, مسیر و عکس (راهنمای کامل)
منتشر شده توسط تهران سوئیت در 10 مهر 1398

 اگر ساکن تهران و یا شهرهای اطراف آن ساکن باشید، احتمالا نام تنگه واشی بارها به گوشتان خورده است. منطقه ای ییلاقی و بسیار خوش آب و هوا که با هوای خنکش در تابستان می تواند مقصد مناسبی برای فرار از گرما باشد. اما تنگه واشی کجاست و وسایل لازم برای تنگه واشی چیست؟ اگر تا به حال به این منطقه زیبا نرفته اید و کنجکاو هستید که بدانید تنگه واشی کجاست و در آن چه جاذبه هایی وجود دارد، از شما دعوت می کنیم که تا انتهای این نوشتار با ما همراه باشید.

تنگه واشی کجاست ؟ در واقع تنگه واشی نام مکانی تفریحی است که هرکس حتی یک بار به آن جا رفته است، دیگر نام تنگه واشی از دهانش نمی افتد. در حقیقت تنگه واشی در فاصله 17 کیلومتری شهر فیروزکوه واقع گردیده است. هنگامی که شما از طرف تهران به دماوند حرکت می کنید، در فاصله 17 کیلومتر پس از فیروزکوه، با یک خروجی به سمت چپ مواجه خواهید شد که به طرف تنگه واشی تهران حرکت می کند.

بهترین زمان برای رفتن به تنگه واشی وسط گرمای تابستان است.

بهترین زمان برای رفتن به تنگه واشی وسط گرمای تابستان است.

در فصل تابستان، تنگه واشی فیروزکوه میزبان گردشگران بسیار زیادی است که با تهیه تدارک لازم برای یک پیاده روی حدود 3 کیلومتری در دل کوه و درون رود، نهایتا به آبشاری بسیار زیبا با ارتفاع 15 متر برسند.

اوج گرمای تابستان بهترین زمان برای رفتن به تنگه واشی است.

اوج گرمای تابستان بهترین زمان برای رفتن به تنگه واشی است.

چگونه به تنگه واشی برویم؟

مسیر تنگه واشی از تهران : برای رفتن به تنگه واشی باید راهی جاده تهران فیروز شوید. پیش از رسیدن به شهر فیروزکوه، همین که به کیلومتر ۲ رسیدید جاده فرعی ای را در کنار خود خواهید دید که باید از این به بعد راه را از آنجا ادامه دهید. در این مسیر ۱۰ کیلومتر به جلو بروید تا کم کم روستای «جلیزجند» را ببینید، این روستا در کنار دشتی سرسبز و باغ های مختلف قرار داشته و شما حتی می توانید مدتی هم در آن به گشت و گذار بپردازید. اما برای رسیدن به تنگه واشی فیروزکوه باید در همان جاده فرعی به مسیر ادامه دهید. گفتنی است که در این مسیر دشت های سرسبز وجویبارهای زلالی را در کنار جاده خواهید دید که حسابی تماشایی و رویایی اند. توجه کنید که همین که ۴/۵ کیلومتر از روستا دور شدید باید از ماشین پیاده شوید و پیاده روی به سمت تنگه واشی را شروع کنید. با رفتن به این مکان دو تنگه را می بینید که اسم یکی از آن ها «واشی» و دیگری «سا» است. این دو تنگه در فاصله حدود ۲ کیلومتری از هم قرار دارند و قرار است در این سفر از این دو تنگه، دشت میان آن ها،  آبشار، رودخانه و البته کتیبه ای دیدنی بازدید کنید.

در نقشه زیر محل تقریبی تنگه واشی مشاهده می شود:

 

بنابراین می توان گفت که فاصله تهران تا تنگه واشی در مجموع حدود 150 کیلومتر می باشد.

وسایل لازم برای تنگه واشی را حتما همراه داشته باشید.

وسایل لازم برای تنگه واشی را حتما همراه داشته باشید.

بهترین زمان برای رفتن به تنگه واشی چه زمانی است؟

پاسخ: به دلیل عدم آفتابگیری تنگه‌ها آب سرد است. بهترین زمان برای طی این مسیر مرداد ماه است. در مجموع توصیه می کنیم که برای رفتن به این تنگه یک روز آفتابی تابستانی را انتخاب نمایید.

کفش و دمپایی مناسب؛ از وسایل مورد نیاز برای رفتن به تنگه واشی

کفش و دمپایی مناسب؛ از وسایل مورد نیاز برای رفتن به تنگه واشی

مسیر تنگه واشی به طور کلی از سه قسمت تشکیل شده است که به ترتیب عبارتند از:

  • الف) مسیر تنگه اول تا ابتدای دشت ساواشی (حدود ۲۵۰متر)
  • ب) راهپیمایی دشت ساواشی(حدود ۱۷۰۰متر)
  • ج) مسیر تنگه دوم تا رسیدن به آبشار(حدود ۸۰۰متر)

به عبارت دیگر شما برای گشت و گذار در این منطقه، بایستی پیاده روی و طبیعت گردی خود را به سه بخش تقسیم کنید: از لحظه ای که مسیر پیاده روی شروع می شود ۲۵۰ متر پیاده روی در پیش دارید تا به تنگه اول و ابتدای دشت ساواشی برسید. بعد از اینکه از تنگه اول دیدن کردید، مسیر دشت را پیش گرفته تا به تنگه دوم برسید؛ این دشت زیبا با چمن زار ها و گل هایش یکی از خوش منظره ترین  و تماشایی ترین مکان های این ناحیه به شمار می رود. در اینجا فرصت این را دارید تا حدود ۲ کیلومتر پیاده روی نموده و تا می توانید از طبیعت چشم نواز و جادویی لذت ببرید. مدتی بعد به تنگه دوم می رسید خبر خوبی برایتان داریم: ۸۰۰ متر آن طرف تر آبشار زیبایی هست که با ۱۵ متر ارتفاع جوش و خروشی تماشایی به راه انداخته و اوج زیبایی طبیعت این منطقه را به نمایش گذاشته است! در حقیقت با رسیدن به تنگ واشی تهران یکی از جذاب ترین قسمت های سفرتان وقتی است که در رودخانه ای که در یک دره سنگی قرار دارد راه بروید، البته حواستان باشد چون حتی در اوج گرمای مردادماه هم این آب سرد است چرا که رودخانه از مسیری بین دو کوه عبور می کند و هیچ نور آفتابی به آن نمی تابد!

مسیر تنگه واشی از تهران فوق العاده دیدنی است.

مسیر تنگه واشی از تهران فوق العاده دیدنی است.

جالب است بدانید که این منطقه از جمله مکان هایی است که در آن هم رستوران و هم تفرجگاه کوچکی قرار دارد. هرساله تورهای یک روزه فراوانی راهی تنگه واشی فیروزکوه شده و به علت طبیعت خاص آن از طرفداران بسیار زیادی برخوردار است.

یک سوال: نام تنگه واشی چه معنایی دارد؟

احتمالا این سوال برایتان پیش آمده که تنگه واشی چه معنی ای دارد؟ بایستی خاطرنشان کنیم که در زبان مازندرانی «واش» به معنی چمن است و منظور از آن تنگه ای پر از چمن های سرسبز است.

 وسایل لازم برای تنگه واشی را حتما به همراه داشته باشید.

وسایل لازم برای تنگه واشی را حتما به همراه داشته باشید.

باغ‌های پیرامونی تنگه واشی

شما در ابتدا پس از یک پیاده روی نسبتا کوتاه مدت در سربالایی کوه، به ابتدای تنگ واشی تهران خواهید رسید. حال می بایست مسیر را در آب رود ادامه دهید. به همین علت است که توصیه می شود که اگر تصمیم سفر به تنگه واشی را دارید، نبایست از وسایل لازم برای پیاده روی در آب فراموش کنید. البته خیسی در این آب اجتناب ناپذیر و لذت بخش است.

کفش و لباس مناسب از مهم ترین لوازم مورد نیاز تنگه واشی

کفش و لباس مناسب از مهم ترین لوازم مورد نیاز تنگه واشی

آثار تاریخی تنگه

از جمله عواملی که سبب اهمیت دوچندان تنگه می گردد، اهمیت تاریخی آن در کنار بحث گردشگری آن است. جالب است بدانید که یکی از سه کتیبه معروف در دوران قاجار در این تنگه واقع شده است. دو کتیبه دیگر نیز در چشمه علی شهر ری و تونل وانا در جاده هراز قرار دارند.

دمپایی مناسب مهم ترین لوازم مورد نیاز برای رفتن به تنگه واشی است.

دمپایی مناسب مهم ترین لوازم مورد نیاز برای رفتن به تنگه واشی است.

هر سه کتیبه به دستور فتحعلی شاه قاجار حکاکی شده اند. فتحعلی شاه دوران پیش از پادشاهی خود را در شیراز گذرانده بود و با دیدن نقش برجسته های آن دیار، سه نفر با نام های معمارباشی، نقاش باشی و حجارباشی را در تهران مسئول ساخت این سه کتیبه کرد.

تنگه واشی کجاست؟ بهشتی تاریخی

تنگه واشی کجاست؟ بهشتی تاریخی

اما سوال بسیاری این است که این کتیبه چیست و چه چیزی روی آن حک شده است ؟ در حقیقت کتیبه ای که در تنگه ساواشی واقع شده است، دارای ابعاد 6 در 7 متر می باشد. دور تا دور این کتیبه، وقایع زمان فتحعلی شاه به صورت مصور روایت گردیده است. بزرگ ترین نقش برجسته این کتیبه ها، نقش شکارگاه با تصویر نیزه، اسب و نیز شکارهایش است که در اطراف آن می توان علی قلی میرزا، عباس میرزا و علی نقی میرزا پسران فتحعلی شاه و هم چنین نوادگانش را در حال شکار دید. این کتیبه زیبا و تاریخی در تنگه ساواشی ، دارای تاریخی حدود 185 سال می باشد و چون در دل کوه است، از بارش باران و تابش آفتاب در امان بوده است. اما متاسفانه صنعت گردشگری به آن آسیب هایی را وارد نموده است. ( متاسفانه برخی هموطنان علاقه دارند که روی آثار تاریخی یادگاری نوشته و بدین شکل نام خود را در تاریخ ثبت نمایند.)

تنگه واشی، استان تهران

تنگه واشی، استان تهران

تبلیغات » اجاره آپارتمان مبله در تهران 

وسایل لازم برای تنگه واشی

در مورد وسایل مورد نیاز برای رفتن به تنگه واشی از ما سوالات زیادی پرسیدند و به همین دلیل، مهم ترین  وسایل لازم برای رفتن به تنگه واشی را در این بخش برایتان آوردیم:

1- لباس مناسب: قطعا لباس مناسب از مهم ترین وسایل سفر به تنگه واشی به شمار می آید. فراموش نکنید که در اکثر زمان حرکتتان، به ناچار (یعنی به صورت قطعی) بایستی از داخل آب عبور کنید. می توانید شلوارتان را اندکی به بالا تا زده و یا کلا شلوارک بلند بپوشید. دقت کنید که حتی با دانستن این موارد هم قطعا خیس خواهید شد، چرا که خیس نشدن اجتناب ناپذیر است. اما هنگامی که از آب خارج می شوید، آفتاب لبستان را خشک خواهد نمود.

2- کفش و یا دمپایی مناسب: گفتیم که اگر به تنگه می روید، قطعا در برخی جاها بایستی از داخل آب عبور نموده و لذا اصلا به پای برهنه فکر نکنید. چرا که جدا از مسیر خشک، داخل آب پر از قلوه سنگ خواهد بود. حتی اگر کفش یا دمپایی شما، کف نازکی داشته باشد، پس از عبور از روی قلوه سنگ ها پایتان درد خواهد گرفت. لذا توصیه می شود که کفش کتانی کهنه ای با کف نسبتا ضخیم همراه خود داشته باشید. (کهنه به این دلیل که خیس شدنش برایتان مهم نباشد.) البته این را هم اضافه کنیم که در خود تنگه واشی فیروزکوه, برخی دست فروشان دمپایی خاصی را تحت عنوان دمپایی تنگه واشی می فروشند.

3- آب آشامیدنی: در مجموع شما در تنگه واشی فیروزکوه, چشمه ای برای پر کردن آب آشامیدنی نخواهید یافت. البته قبل از تنگه اول رستوران کوچکی است که ظاهرا آبی که در وانش می ریزد، قابل آشامیدن است. در رستوران ها می توانید آب معدنی پیدا کنید ولی بهتر است که همراه خود آب ببرید. می توانید همراه خود کلمن هم ببرید اما حملش کمی سخت است.

4- غذا: البته تنگه واشی رستوران دارد اما اگر می خواهید در هزینه ها صرفه جویی کنید، می توانید نان و یک غذای سرد مثلا سالاد الویه را در کول پشتی خود گذاشته و به عنوان ناهار میل فرمایید.

نکته: بهتر است که پول، موبایل و در کل وسایلی که خیس شدنش برایتان مهم است را در جیب خود نگذارید. می توانید آن ها را در کوله و یا کیف خود قرار داده و همراه خود ببرید. البته نگران نباشید چون ارتفاع آب هرگز به جیب شلوارتان نخواهد رسید اما به هر حال ممکن است پایتان سر بخورد و یا آب روی جیبتان بپاشد.

کفش مناسب از مهم ترین وسایل لازم برای رفتن به تنگه واشی

کفش مناسب از مهم ترین وسایل لازم برای رفتن به تنگه واشی

سوغات ساواشی

از مهم ترین سوغاتی های روستای ساواشی یا جلیزجند، «دوغ پنج گیاه» است. دوغ پنج گیاه یک دوغ محلی بوده و حاوی گیاهان معطیر نعناع، آویشن، پونه صحرایی، کاکوتی و نیز پونه جنگلی است. هم چنین لواشک ترش و رب آلوچه از دیگر سوغاتی های مهم تنگه محسوب می گردند.

علاوه بر این ها، دمپایی های بنددار برای راهپیمایی در آب از جمله لوازمی است که در کمتر جایی یافت می شود. جالب است بدانید که در همین تنگه واشی، گیاه نادر باریجه رشد می کند. این گیاه مصارف مهم صنعتی و دارویی داشته و چیدن آن نیز به علت کمیابی آن جرم محسوب شده و پیگرد قانونی دارد.

تنگه واشی تهران

تنگه واشی تهران

توصیه های مهم در سفر به تنگه واشی:

  • در صورتی که به دنبال سکوت و آرامش در تنگه واشی هستید، بهتر است که روزهای میانی هفته را برای رفتن انتخاب نمایید. اما در مقابل اگر به دنبال هیاهو، هیجان و شادی جمعی می باشد، روزهای جمعه برای شما انتخابی فوق العاده خواهد بود. تنگ واشی تهران محلی است که شلوغی اش هم شیرین بوده و شما را به هیجان می آورد و به هیچ عنوان آزاردهنده نیست.
  • از پوشیدن دمپایی خودداری نمایید. چرا که شما بیش تر مسیر را در آب پیموده و در نتیجه سنگ های نوک تیز سبب ایجاد درد و خراش در کف پای شما خواهند شد. هم چنین توجه کنید که احتمال افتادن و لیز خوردن با دمپایی بیش تر است. به همین علت پوشیدن یک کفش ورزشی برای طی این مسیر راحت تر می باشد.
  • فراموش نکنید که تنگ واشی تهران به هیچ عنوان محل مناسبی برای کودکان زیر 7 سال نیست. چرا که مسیر طولانی بوده و مجبور خواهید شد که کودکتان را در آغوش بگیرید. در نتیجه خودتان هم خسته خواهید شد.
  • حتما یک یا دو شیشه کوچک آب معدنی همراه خود داشته باشید.
  • توصیه می کنیم که حتما از تنگه دوم بازدید به عمل آورده و مسیر را تا رسیدن به آبشار ادامه دهید. هم چنین شما می توانید به پشت آبشار بروید و حس خوب پشت آبشار بودن را تجربه نمایید.
  • یادتان نرود که به علت عدم آفتابگیری تنگه ها، آب سرد است. بهترین زمان برای طی این مسیر مرداد ماه خواهد بود.
  • نکته مهم نهایی نیز در مورد تنگه واشی این است که سعی کنید از خود اثر مخربی روی طبیعت باقی نگذارید. متاسفانه به علت عدم رعایت این مورد طبیعت تنگه واشی تا به حال با آسیب های جدی مواجه گردیده است.
تنگه واشی کجاست ؟ در یک کلام بهشتی در تابستان

تنگه واشی کجاست ؟ در یک کلام بهشتی در تابستان

در مجموع نگه واشی برای ساکنان شهر تهران و استان های اطراف که در هر تعطیلاتی به دنبال گشت و گذار در نواحی خوش آب و هوای اطراف هستند، جای بسیار مناسبی است؛ مخصوصا این که در سال های اخیر تورهای گردشگری یک روزه ای به سمت تنگ واشی تهران برگزار می شود که سفر آسانی رابرای مسافران رقم زده و نام تنگه واشی را بر سر زبان ها انداخته است. توصیه می کنیم که برای رفتن به این تنگه یک روز آفتابی تابستانی را انتخاب نموده و آب آشامیدنی و خوراکی همراه خود داشته باشید. از آن جایی که مسیر بین دو تنگه کمی زیاد است، بهتر است که کودکان زیر ۷ سال را با خود به این سفر نبرید.

تهران سوئیت: اجاره سوئیت تهران

3.7/5 - (16 امتیاز)

مطالب پیشنهادی

دیدگاهی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد؛ بخش های ضروری با * علامت گذاری شده اند.

12 پاسخ به “تنگه واشی تهران کجاست؟ +بهترین زمان, وسایل لازم, مسیر و عکس (راهنمای کامل)”

  1. فرانک گفت:

    چه وسایلی باید برای تنگه واشی ببریم مثلا چه جور کفشی بپوشیم چه چیزایی باید ببریم؟

  2. هادی گفت:

    تنگه واشی برای تهرانی ها یکی از بهترین جاهای تفریحیه نزدیک و بسیار دلچسب مخصوصا تو مرداد ظل گرما اگر کوه نرفتید حتما بزنید تو آب

  3. امیرحسین گفت:

    من یک بار بیشتر نرفتم ولی بیسیار بیسیار به ما چسبید و حال داد واقعا جای همه دوستانم خالی بود

  4. اسما گفت:

    تنگه واشی واقعا جای قشنگی هست مگه میشه تهران باشی و تنگه واشی نرفته باشی

  5. آریا گفت:

    تنگه واشی اگه بتونی یه تیم پایه و بچه های باحال رو جمع کنی بهترین جای دنیا است… اگرم مثل من تنهایی بلند بشی وسط شلوغیا بری که اصلا خوش نمیگذره 🙁

  6. هانیه گفت:

    درسته که شلوغی تنگه واشی از اون شلوغی ها است که لذت بخشه اما این نکته هم فراموش نشود که اگر زیادی شلوغ بشه دیگه ادم تنگه رو نمی بینه اصلا
    به نظرم چند سال دیگه اصلا باید برای تنگه واشی سیستم رزرو گذاشت

  7. رقیه گفت:

    یکی از بهترین خاطرات مسافرتم هست تنگه واشی
    خیلی خاطرات خوبی دارم از این سفر یک روزه خیلی خوش گذشت الان نمیدونم چجوریه البته به قدری گرفتاری زیاد شده که فرصت نمی کنیم سری بزنیم بهش

  8. الهام گفت:

    برید خیلی خوبه / من سال 79 رفتم / امیدوار م تا الان طبیعتش همچنان بکر و تمیز مانده باشد

  9. سینا گفت:

    تنگه واشی از اون دسته جاهایی هست که به نظر من اتفاقا شلوغی هاش هم بسیار خوب و دلنشین هست… خیس شدن هم همونجوری که گفتین نمیشه خیس نشه ادم ولی خب این مسیر رو که با جمعیت طی بکنی خیلی بیشتر لذت خواهی برد.

  10. خیلی دوست دارم برم تنگه واشی 🙂 تعریفشو زیاد شنیدم

  11. ‌ فیروزکوه
    چو ارتفاع گدوک و بلندیِ زَرمان
    وسیع و پاک و بزرگی چو کشور ایران
    صدایِ بادِ تو در انحنای کوهستان
    به تک نوازیِ خود بست دستِ چوپانان
    درونِ کوچه ی تاریخ بلبلان تو مست
    زده به لشکرِ تورنه و بسته او را دست
    میانِ قلعه ی کافر شد از تو غوغاها
    به پایِ تپّه ی اِشکارو تنگِ سراِنزا
    تـو سـرزمینِ گُلی ، هر کرانه ات بستان
    شد از تو دلبری و عشق واله و حیران
    به گوشه های هـرانده ، کناره ی نم رود
    هزار باغِ گُل هر لحظه گفت ، برتو درود
    نگینِ حلقه ی عشّاق ، حضرت اسماعیـل
    کنارِ واشیِ زیباتر از کناره ی نیل
    به شاهراهِ امامت به امرِ حق وصل است
    برایِ منطقه،عشقش همیشه یک اصل است
    کمندِ مدفنِ پاکش به زیرِ کوهِ بلند
    تسلّی است به جانهایِ عاشق و دربند
    پلی میانِ معادو  ائمّه ی اطهار
    نگاهِ تشنه ی عـاشق به گُل به فصلِ بهار
    نـواسِ چشم تو دارد غرورِ بی پایان
    به ارجمندو اهنزو لَزور الی وُشتان
    در حبله رودو کتالان و غارِ رودافشان
    نشانه ها همه از عاشقیّ بر ایران
    تو نامِ نامیِ فیروزکوه وَ تاجِ سَری
    به میزبانیِ فرزندِ عشق مفتخری
    احمدیزدانی
    @ahmadyazdany
    #میراث_فرهنگی#عظمت#فیروزکوه#کوتوال#تاریخ#اسطوره

  12. هستی گفت:

    ما یه بار رفتیم به قدری شلوغ بود که واقعا عذاب کشیدیم. باید یه تدابیری اندیشیدیه بشه که مناطق گردشگری بکر و دست نخورده معرفی بشن چون این جاها رو دیگه همه دارن میرن دائم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *