02144082101 _ 09101987270 whatsapp
تهران سوئیت
تهران سوئیت

قبرستان ابن بابویه تهران (شهر ری) کجاست؟ +تصاویر گورستان (آرامگاه) شهرری

قبرستان ابن بابویه تهران (شهر ری) کجاست؟ +تصاویر گورستان (آرامگاه) شهرری
منتشر شده توسط تهران سوئیت در 6 شهریور 1397

در شهر ری ، یکی از قدیمی ‌ترین قبرستان‌های ایران به نام قبرستان « ابن بابویه » قرار دارد .  در این قبرستان مشاهیر و بزرگان بسیاری از ایران مدفون هستند.

آدرس قبرستان ابن بابویه: تهران، سه راه ورامین، خیابان فدائیان اسلام

ابن بابویه آدرس: تهران، سه راه ورامین، خ فداییان اسلام

ابن بابویه آدرس: تهران، سه راه ورامین، خ فداییان اسلام

مطالب مرتبط: اجاره سوئیت در تهران

شهر ری :

یکی از کهن ‌ترین شهرهای ایران و جهان « شهر ری » می باشد که قدمت آن به دوران اقوام آریایی می ‌رسد . در آن زمان ، شهر ری از تمامی شهرهای ماد بزرگ ‌تر بود .  در لغت « ری » به معنای « شهر سلطنتی » می باشد .  « رازی » به کسی گفته می شود که ساکن و اهل ری باشد .  شهر ری در زمانی پایتخت ایران بوده‌ است .  این شهر در طول تاریخ اسامی مختلفی داشته است از جمله راک ،  راگز ،  راگا ،  رغه ،  ارشکیه ،  رام اردشیر ،  ام ‌البلاد ،  ری شهر ،  شیخ البلاد و محمدیه .  بنابر طبق « اوستا » ،  ری سیزدهمین شهری می باشد که در جهان ساخته شده‌ است .  این شهر باستانی قریب به نه هزار سال قدمت دارد و جزو بزرگ ‌ترین مراکز متمدن بشر محسوب می گردد . گفتنی است شهر ری تنها منطقه باستانی استان تهران می باشد که آثار تاریخی و مکان‌های دیدنی زیادی را در خود جای داده است .

ابن بابویه تهران

ابن بابویه تهران

این شهر ، قطب توسعه صنعت « توریسم مذهبی » استان تهران نیز هست .  اماکن تاریخی شهرستان ری جذاب تر از مناطق طبیعی آن می باشد .  مهم ‌ترین آثار تاریخی‌ موجود در شهر ری عبارتند از : تپه میل ،  آتشکده بهرام ،  چشمه علی ،  باروی ری ،  دژ رشکان ،  بازارری ،  کاروانسرای شاه‌عباسی ،  زندان هارون ،  گنبد امیر اینانج ،  کاروانسرای کنارگرد ، برج طغرل ،  کوه نقاره‌ خانه ،  استودان گبرها واقع در دامنه شمال‌غر‌بی کوه بی‌بی شهربانو  ، قلعه گبری و قلعه کاسنیری .

ابن بابویه تهران

ابن بابویه تهران

قبرستان ابن بابویه :

قبرستان « ابن بابویه » آرامگاهی است که در حدود ۲۰۰ سال قدمت دارد . این قبرستان در دشت وسیع ری واقع شده و در حدود ۱۰ هکتار وسعت دارد .  از لحاظ وسعت ،  این قبرستان دومین قبرستان بزرگ تهران می باشد .  بسیاری از چهره‌های نامدار ایران در این محل مدفون هستند ، از جمله جهان پهلوان تختی ، دکتر سید حسین فاطمی ، رحیم موذن زاده اردبیلی ، رجبعلی خیاط ، حسین بهزاد و همسرش ، علی‌اکبر دهخدا ، محمدعلی فروغی ، رکن‌الدین مختاری ، وحدت کرمانشاهی ، میرزاده عشقی ، هادی اسلامی ، سرهنگ محمود ایروانی اعظم از مؤسسان مدرسه موسیقی ، محمدعلی مظفری بنیانگذار یتیم‌ خانه‌های مظفری شیخ موسی دبستانی ادیب و عارف معاصر ،  جواد فاضل نویسنده و مترجم معاصر و بسیاری از کشته ‌شدگان قیام ۳۰ تیر سال 1331 هجری شمسی .

این قبرستان اولین منطقه از شهر ری می باشد که برای دفن اموات مورد استفاده قرار گرفته است . گفتنی است این قبرستان از نظر آرامگاه ‌های خانوادگی و قدیمی ،  شکل ظاهری برخی سنگ قبرها در نوع خود کم‌ نظیر می باشد .  قدمت این قبرستان توسط برخی مورخّان ، به دوره ساسانی نسبت داده‌ شده است .

قبرستان ابن بابویه ری

قبرستان ابن بابویه ری

مطالب مرتبط: اجاره آپارتمان مبله در تهران

نام این قبرستان از نام « محمد بن بابُویه  » ،  معروف به « شیخ صدوق » ،  اقتباس شده است . شیخ صدوق یکی از فقها و دانشمندان شیعه بود که پس از فوت در این محل دفن گردید.  قبرستان ابن بابویه ، قبل از حکومت ناصرالدین شاه ،  کشتزار و باغ بسیار وسیعی بوده‌ است ،  اما به دنبال پیدا شدن جسد سالم فردی در سرداب باغ که متعلق به شیخ صدوق بود ،  آرامگاهی برای شیخ صدوق  در آن مزار بنا گردید .

محمد باقر خوانساری در کتاب خود با عنوان « روضات الجنات » چنین نوشته است : « در حدود ۱۲۳۸ قمری و در عهد فتحعلی شاه قاجار مرقد شریف صدوق که در اراضی ری قرار دارد از کثرت باران خراب شد و رخنه‌ای در آن پدید آمد .  به جهت تعمیر و اصلاح آن اطرافش را می ‌کندند ؛ پس به سردابی که مدفنش بود برخوردند ،  هنگامی که وارد سرداب شدند ،  با جسدی عریان مواجه شدند .  این خبر به سرعت در تهران منتشر شد و به گوش سلطان وقت رسید ،  وی با جمعی از بزرگان و امنای دولت به جهت مشاهده حضوری به محل آمدند .  جمعی از علما و اعیان دولت داخل سرداب شدند و صدق قضیه را به رأی‌العین مشاهده کردند .  پس از آن وی دستور تعمیر و تجدید بنا و تزئینات آن بقعه را صادر کرد »  .

به اعتقاد برخی کارشناسان بنای ابتدایی آرامگاه شیخ صدوق ، به دلیل حمله مغولان و جنگ‌ های خوارزمشاهیان ، تیموریان و … چندین مرتبه  ویران شده است  و  تا پیش از کشف ،  سال‌ها در زیر خاک پنهان ‌مانده است .  پس از آنکه پیکر شیخ صدوق کشف گردید و برایش بقعه ای ساخته شد افراد زیادی در اطراف آن مدفون شدند و مقبره‌های بزرگ و باشکوهی هم اطراف آن بنا گردید .  محمدرضا پهلوی و محمد مصدق نیز وصیت کرده بودند در قبرستان ابن بابویه دفن گردند .

در مجاورت آرامگاه شیخ صدوق ، آرامگاه حاج ابوالحسن جلوه ( طباطبایی ) ،  از حکیمان و علمای شیعی قرن سیزدهم ،  واقع شده است . از آنجایی که این آرامگاه با هشت ستون ساخته شده است بسیار شبیه به آرامگاه حافظ در شیراز می باشد .

قبرستان ابن بابویه شهر ری

قبرستان ابن بابویه شهر ری

همچنین ببینید » [tabligh]

تخریب سنگ قبرهای تاریخی جهت توسعه آرامگاه شیخ صدوق :

وزارت کشور، در سال ۱۳۷۳ به منظور حفاظت و نگهداری از این قبرستان ، دستور منع دفن مردگان در این مکان  را صادر نمود ؛ و طرح « احداث باغ مشاهیر » ،  را اجرا کرد .   در سال ۱۳۹۰ ، به منظورهم‌ سطح‌ سازی زمین آرامگاه ،  در حدود ۴۰۰ مقبره خصوصی و خانوادگی و حتی آنهایی که دارای معماری زیبا و نمادین از هنر ایران داشتند و یا قدمتی طولانی داشتند ،  به‌طور کامل تخریب گردید ( از جمله سنگ مزار هادی تجویدی و حسین کوهی کرمانی  ) . در آرامگاه ابن بابویه برای دروایش نیز ،  که برای بزرگداشت « عنقاء » ،  یکی از دراویش مدفون در ابن بابویه ،  مراسم بزرگی برگزار می نمودند ،  محدودیت جدی اعمال شد .

تخریب سنگ های قبرستان ابن بابویه شهرری

تخریب سنگ های قبرستان ابن بابویه شهرری

در ادامه میتوانید عکس های بیشتری از قبرستان ابن بابویه را مشاهده کنید :

قبرستان ابن بابویه کجاست

قبرستان ابن بابویه کجاست

قبرستان ابن بابويه

قبرستان ابن بابويه

گورستان ابن بابویه در کجاست

گورستان ابن بابویه در کجاست

گورستان ابن بابویه ری

گورستان ابن بابویه ری

گورستان ابن بابویه شهرری

گورستان ابن بابویه شهرری

گورستان ابن بابویه کجاست

گورستان ابن بابویه کجاست

Rate this post
دیدگاهی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد؛ بخش های ضروری با * علامت گذاری شده اند.

2 پاسخ به “قبرستان ابن بابویه تهران (شهر ری) کجاست؟ +تصاویر گورستان (آرامگاه) شهرری”

  1. محمدرضا گفت:

    بر مفرش خاک خفتگان می بینم در زیر زمین نهفتگان می بینم چندان که به صحرای عدم می نگرم نا آمدگان و رفتگان می بینم…

  2. آرمیتا گفت:

    ممنونم بابت مطلب خوبتون. شهر ری هم چه جاهای خوبی داره باس گشتن تا الان فقط شابدالعظیم ش رو رفته بودم…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *