02144082101 _ 09101987270 whatsapp
تهران سوئیت
تهران سوئیت

دریاچه نئور؛ دیدنی ها و تفریحات منطقه, گیاهان و جانوران +عکس

دریاچه نئور؛ دیدنی ها و تفریحات منطقه, گیاهان و جانوران +عکس
منتشر شده توسط تهران سوئیت در 26 مهر 1397

دریاچه نئور که در شمال غربی کشورمان و در مرز استان اردبیل و گیلان واقع شده است یکی از بزرگترین دریاچه های آب شیرین کشور محسوب می شود. فاصله میان این دریاچه و روستای زیبای سوباتان، یکی از زیباترین مسیرهای پیاده روی، دوچرخه سواری و سافاری می باشد. در این منطقه می توان از تماشای مناظر طبیعی و، کوه های سر به فلک کشیده و گلزارهای وحشی، تجربه ماهیگیری و صید قزل آلای رنگین کمانی لذت برد.

دریاچه نئور به سوباتان

دریاچه نئور به سوباتان

آشنایی با دریاچه نئور:

دریاچه نئور که در ارتفاع ۲۵۰۰ متری از سطح دریا، در میان شهرستان تالش در استان گیلان و شهرهای اردبیل و خلخال در استان اردبیل واقع شده است. نئور یک دریاچه آب شیرین است که در میان دره‌های کوهستان بغرو (از قلل مرتفع شهرستان تالش) واقع شده است و طبق نظر کارشناسان، مرتفع ترین دریاچه یخچالی بازمانده از دوران باستان قلمداد می گردد. نئور از دو دریاچه حدودا 40 هکتاری و 180 هکتاری تشکیل شده است که در موسم بهار به هم می ‌پیوندند و دریاچه ای با عمق 5/5 متر تا 13 متر و وسعتی بیش از 200 هکتار را پدید می آورند.

محدوده این دریاچه، تحت نظارت سازمان حفاظت محیط زیست می باشد و به دلیل دارا بودن شرایط مطلوب زیستگاهی، اکوتوریستی، زنبورداری، کشاورزی و دام پروری، از ارزش و اهمیت بالایی برخوردار است. به منظور استفاده از آب این دریاچه در آبیاری مزارع کشاورزی، سدی به نام «قانلی دره» احداث شده است.

دریاچه نئور کجاست

دریاچه نئور کجاست

دیدنی ها و تفریحات منطقه:

در سفر به دریاچه نئور می توان از تفریحات و فعالیت های زیر لذت برد:

1ماهیگیری:

در این دریاچه همه ساله و به منظور کنترل جمعیت گاماروس ها (نوعی آبزی)، تعدادی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان رها سازی می شود. به همین علت قابلیت ماهیگیری در دریاچه به یکی از جاذبه های دریاچه نئور تبدیل شده است. در شهریور ماه هر سال در این مکان مسابقه ماهیگیری برگزار می شود و علاقه مندان به ماهیگیری را راهی نئور می کند. دلیل برگزاری مسابقه این است که ماهی های دریاچه باید پیش از شروع فصل سرما صید گردند و گرنه با شروع یخبندان در زمستان، تمامی ماهیان از بین می روند.

ماهیگیری از تفریحات دریاچه نئور تا روستای سوباتان

ماهیگیری از تفریحات دریاچه نئور تا روستای سوباتان

2پیک نیک و عکاسی:

عکاسی از زیبایی های دریاچه نئور و برپایی بساط خوشگذرانی و پیک نیک یکی دیگر از تفریحات منطقه است که می تواند خاطرات خوشی برای گردشگران رقم بزند.

پیک نیک در دریاچه نئور خلخال تجربه ای بی نظیر است.

پیک نیک در دریاچه نئور خلخال تجربه ای بی نظیر است.

3گشت و گذار در دشت:

در فصل بهار، زمین های پیرامون دریاچه نئور بسیار سرسبز و مملو از گل های وحشی می باشد. در کنار دریاچه نئور می توان گله هایی از اسب های وحشی را مشاهده نمود که آزادانه به این سو و آن سو می روند و مناظر بی نظیری خلق می کنند.

دریاچه نئور در استان اردبیل

دریاچه نئور در استان اردبیل

4جمع آوری گیاهان دارویی:

در کوهستان نئور می توان گیاهان بسیاری از جمله بابونه، بومادران، پنج انگشت، کنگر، خاکشیر و… را برای استفاده جمع آوری نمود.

گیاهان دارویی در اطراف دریاچه نئور تالش

گیاهان دارویی در اطراف دریاچه نئور تالش

حتما ببینید » اجاره سوئیت در تهران روزانه

5پرنده نگری:

دریاچه نئور، زیستگاه برخی از گونه‌های پرندگان مهاجر است. در فصل مهاجرت، می توان برخی از انواع این پرندگان و از جمله «آنقوت» را مشاهده نمود که در این منطقه زاد و ولد می‌کنند. از دیگر پرندگان موجود در این دریاچه بلدرچین، عقاب طلایی، کبک، چکاوک، چنگر، زاغ و انواع پرندگان گنجشک سان می باشد.

پرنده نگری در دریاچه نئوراردبیل

پرنده نگری در دریاچه نئوراردبیل

6چشم اندازهایی از زندگی عشایر:

در فصل ییلاق، دریاچه نئور و مراتع ییلاقی آن محل عبور عشایر فندقلو می باشد. در این موسم، می توان مناظر و چشم اندازهای زیبایی را از زندگی عشایر و کوچ نشینان مشاهده کرد.

ییلاق عشایر در دریاچه نئور استان اردبیل

ییلاق عشایر در دریاچه نئور استان اردبیل

7- قایق سواری:

گرچه هنوز امکاناتی برای قایق سواری در دریاچه وجود ندارد اما با استفاده از قایق های بادی می توان از این دریاچه لذت بیشتری کسب نمود.

قایق سواری دریاچه نئور به روستای سوباتان

قایق سواری دریاچه نئور به روستای سوباتان

8تفریحات زمستانی:

در زمستان ها، دمای متوسط نئور به 20- درجه سانتی گراد می باشد و آب دریاچه در مدت ۵ ماه از سال، به قطر ۸۰ سانتی متر یخ می زند.

تفریحات زمستانی دریاچه نئور اردبیل

تفریحات زمستانی دریاچه نئور اردبیل

 9کوهنوردی:

پیرامون دریاچه 12 قله حدودا 3 هزار متری وجود دارد. از آنجایی که دریاچه نئور در 30 کیلومتری دریای خزر واقع شده است با صعود به ارتفاعات شرقی مشرف به دریاچه می توان منظره ای دیدنی از این دریای زیبا را مشاهده نمود.

 10شکار ممنوع!

شایان ذکر است دریاچه نئور و محدوده اطراف آن جزو مناطق حفاظت شده لیسار به شمار می آید و شکار هرگونه پرنده آبی در آن ممنوع اعلام شده است.

تفریحات مسیر نئور به سوباتان:

در مسیر نئور به سوباتان می توانید از این تفریحات لذت ببرید:

1اسب سواری:

با اسب سواری از مسیر دریاچه به سوباتان و گذر از میان جنگل و طبیعت بکر، می توان علاوه برتماشای مناظر، جلوه هایی متفاوت از زندگی عشایری را نیز مشاهده نمود. گفتنی است در این مسیر گروه ها و تورهای اسب سواری نیز برگزار می شوند.

2آفرود:

مسیر آفرود از دریاچه نئور، آغاز می شود و پس از عبور از کنار آلاله های وحشی و سبزه زاران دامنه شمالی البرز، آلاچیق های عشایر تالش، آبشار ورزان و چشمه ساران گزنه هونی به روستای زیبای سوباتان ختم می گردد و تجربه ای دل انگیز را برای گردشگران پدید می آورد.

 3پیاده روی:

می توان در قالب گروه ها و تورهای مختلف راهی نئور شد و از دریاچه با پای پیاده به سمت سوباتان حرکت نمود. طی این مسیر در حدود 8 تا 12 ساعت به طول می انجامد. بهترین فصل برای پیمودن این مسیر تماشایی اواسط اردیبهشت ماه تا اواخر خرداد ماه می باشد. در میان راه می توان از جاذبه هایی همچون آبشار ورزان و قله بغروداغ نیز دیدن نمود.

4دوچرخه سواری:

مسیر دوچرخه سواری، از نئور آغاز شده و تا ییلاق سوباتان ادامه می یابد. گفتنی است طول مسیر دوچرخه سواری که دارای دامنه های پرشیبی می باشد در حدود 120 کیلومتر است.

مکان اقامت:

در سفر به نئور می توان برای اقامت از هتل ها و مهمانسراهای شهرهای اطراف بهره گرفت و یا خانه ها و کلبه های محلی را اجاره نمود و یا در زیر آسمان پرستاره چادر زد.

امکانات رفاهی و گردشگری:

متاسفانه امکانات زیادی در اطراف آن دریاچه وجود ندارد اما می توان به امکانات محدود زیر دسترسی داشت: سرویس بهداشتی، بوفه برای تهیه خوراکی های محدود، سکوهایی برای چادر زدن، تخت هایی برای اجاره.

بهترین فصل سفر:

بهترین زمان برای بازدید از دریاچه نئور و مناطق اطراف آن اواسط بهار تا اواخر تابستان است. در فصل بهار و تابستان، دمای متوسط این منطقه به 25 درجه سانتی گراد می رسد و هوای بسیار مطبوعی را ایجاد می نماید. در اواخر پاییز و اوایل زمستان دریاچه کاملا یخ می زند.

لوازم ضروری در سفر به نئور:

کارت شناسایی، کرم ضد آفتاب، کیسه زباله، دارو های عمومی، شارژر موبایل، عینک آفتابی، دفترچه بیمه، پاور بانک، میان وعده، آب آشامیدنی، کوله پشتی، کفش پیاده روی، لباس اضافه، کلاه آفتابگیر، وسایل بازی، پتو و لوازم خواب، چادر مسافرتی.

راه دسترسی:

شمال غربی شهرستان تالش، ۴۸ کیلومتری جنوب شرقی اردبیل به‌ طرف خلخال

علاقه مندان به کوهنوردی، پیاده روی و آفرود می توانند از مسیرهای ذیل بهره بگیرند:

  • هشت پر (تالش)، ریگ، کیش دیبی، شیله، مریان، قلعه جوق، حفظ‌آباد و عباس‌آباد
  • خلخال، گیوی، فاراب، قره قشلاق، کزور، خلفلو، هل آباد، حفظ‌آباد و عباس‌آباد.
  • اردبیل، هیر، شبلو و عباس‌آباد.

 

منبع اصلی تامین آب دریاچه:

نزولات جوی، منبع اصلی تامین آب دریاچه است. بخشی از این آب مستقیما وارد دریاچه می شود و بخشی دیگر توسط چشمه ها به آن هدایت می گردد. در اطراف دریاچه چشمه‌های فراوانی دیده می شود که از مهم ترین منابع تامین آب دریاچه محسوب می شوند برخی از چشمه های مهم این منطقه عبارتند از: گور بلاغی، شبلو بلاغی، پاسگاه بلاغی، قوتور بلاغی، حسین بلاغی، اسدخان یوردونون بلاغی، اوبا بلاغی، سید یوردونون بلاغی، گول بلاغی، پیالا گوزه، قاشقا بلاغی، قورما چوخور بلاغی، قالا گوزه سی، دیری بلاغی، فرخ یوردونون بلاغی و … .

 

دلیل نامگذاری دریاچه:

نام نئور ریشه ای مغولی دارد. در زبان مغولی واژه «نوور» به معنای «دریاچه» است. در ترکی آذربایجانی، نئور، به دریاچه کوچکی گفته می شود که رودخانه ای به آن وارد نمی شود. شایان ذکر است در کشور جمهوری آذربایجان، سه دریاچه با اسامی «آجی نئور» در شهرستان شکی، «نئور» در شهرستان قاخ و «نئور» در شهرستان قبله وجود دارد.

پوشش گیاهی و جانوری نئور:

70 گونه گیاهی در این دریاچه و اطراف آن شناسایی شده است که هر یک دارای استفاده های دارویی، خوراکی و صنعتی می باشند از مهمترین آنها می توان گندم، جو، عدس، نخود، شبدر، بابونه، جاشير يا سيا كما (از تیره چتریان)، بومادران، زردپياز يا نجم طلایی، پنج انگشت، جگن، آلاله، نعناع، کنگر و خاکشیر و بارهنگ آبی اشاره نمود. در این منطقه 90 گونه جانوری بومی و مهاجر نیز شناسایی شده اند که شامل 70 گونه از آبزیان، 2 گونه دوزیست، 10 گونه خزنده، 23 گونه پستاندار و 48 گونه پرنده می باشد.

در درون دریاچه زالو، صدف‌های دوکفه‌ ای، نرمتنان و سخت پوستان غذای خوبی برای قزل آلای رنگین کمان محسوب می شوند. سمور آبی (شنگ) تنها پستاندار آبزی دریاچه است.

در کل جانداران این ناحیه به صورت ذیل طبقه بندی می گردند:

آبزیان: صدف دوکفه‌ای، زالو، دوگونه سنجاقک، پلانکتون‌ها، دوگونه صدف رده شکم پایان، گونه هایی از شیرونومید، گونه ای از سخت پوستان گاماروس و ماهی قزل آلای رنگین کمان.

دوزیستان: قورباغه مردابی راه راه، قورباغه مردابی.

خزندگان: مار آتشی، مار چلیپر، مارمولک ها، گرزه مار (افعی)، مار زنگی مار آبی و لاک پشت مهمیزدار.

پستانداران وحشی: خارپشت اروپایی، جرد ایرانی، ول معمولی، موش صحرایی، خرس قهوه‌ای، گرگ، روباه، شنگ، خرگوش، سمور سنگی، سیاه گوش، راسو، حفار اروپایی، حشره خوار دندان سفید، خفاش سیبیل دار، خفاش بال بلند و خفاش نعل اسبی.

حیوانات اهلی: گاو، گوسفند و اسب.

کلمات کلیدی » دریاچه نئور,دریاچه نئور به سوباتان,دریاچه نئور کجاست,دریاچه نئور تا روستای سوباتان,دریاچه نئور خلخال,دریاچه نئور در استان اردبیل,دریاچه نئور تالش,دریاچه نئوراردبیل,دریاچه نئور استان اردبیل,دریاچه نئور به روستای سوباتان,دریاچه نئور اردبیل

5/5 - (1 امتیاز)
دیدگاهی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد؛ بخش های ضروری با * علامت گذاری شده اند.

2 پاسخ به “دریاچه نئور؛ دیدنی ها و تفریحات منطقه, گیاهان و جانوران +عکس”

  1. محمد گفت:

    اینکه قسمت اعظمش تو استان گیلانه

  2. بیتا گفت:

    نئور از زیباترین جاهای اردبیله که به همه گردشگران پیشنهاد می کنم حداقل یه بار بیان اینجا رو ببینند. ممنون از تهران سوئیت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *