02144082101 _ 09101987270 whatsapp
تهران سوئیت
تهران سوئیت

دیدنی های سیستان و بلوچستان را بشناسید + تصاویر

دیدنی های سیستان و بلوچستان را بشناسید + تصاویر
منتشر شده توسط تهران سوئیت در 8 آبان 1397

استان سیستان و بلوچستان از نظر توسعه جز محروم ترین مناطق ایران است اما از نظر اماکن دیدنی و تاریخی بسیار غنی می باشد. بنا بر یک باور قدیمی، سیستان و بلوچستان یازدهمین سرزمینی می باشد که اهورامزدا آفریده است. گفته می شود این سرزمین کهن در دوره های مختلف تاریخی اسامی گوناگون داشته است از جمله: سیوستان، سکستان، سیستن، ماساژت، آریا پلیس، درانگیانا، زرنگ، زرنج، نیمروز یا نصف النهار، زاول، زابل و ده ها اسامی دیگر. در ذیل با اماکن و مناطق دیدنی این استان بیشتر آشنا می شویم.

عکس دیدنی های سیستان و بلوچستان

عکس دیدنی های سیستان و بلوچستان

شهرستان زاهدان:

 در شهرستان زاهدان، می توان از تفریح گاه هایی همچون «پارک ملت» و «براسان»، مجتمع «باغ خانواده» برای استراحت و صرف غذا در دل طبیعت بهره گرفت. در موزه مردم شناسی زاهدان واقع در بلوار شهید مطهری می توان با فرهنگ و رسوم محلی این منطقه آشنا شد. بازارچه سرپوشیده، ساختمان های قدیمی پست (موزه پست)، نخستین ساختمان دادگستری، خانه ابویی در خیابان شریعتی، ساختمان گمرک از دیگر اماکن دیدنی شهر هستند. گفتنی است بازار رسولی یا همان چهار راه رسولی زاهدان یکی از بزرگ ترین جمعه بازار های مدرن دنیا می باشد.

زاهدان از جاذبه های سیستان و بلوچستان

زاهدان از جاذبه های سیستان و بلوچستان

حتما ببینید » اجاره آپارتمان مبله تهران

شهرستان زابل:

فاصله زاهدان تا زابل معادل ۲۱۵ کیلومتر را طی کنید. منطقه ای که امروزه زابل نامیده می‌ شود در قدیم دارای زمین‌ها و تپه ‌هایی از سبزه زارها و رسوبات دریایی بوده و بخشی از آن نیز در مسیر رودخانه هیرمند قرار داشته‌ است. بیشترین آثار تاریخی و باستانی در استان سیستان و بوچستان در زابل قرار گرفته است. یکی از معروف ترین این آثار شهر سوخته می باشد که با تمدن چند هزار ساله در 56 کیلومتری زابل قرار گرفته است. از دیگر مناطق دیدنی زابل می توان به آتشکده کرکویه، تخت عدالت، کوه خواجه (به ارتفاع تقریبی ۹۰۰ متر)، قلعه سام، سه کوهه، دهانه غلامان، قلعه رامرود، قلعه مچی، قلعه تپه، قلعه رستم، قلعه کهک کهزاد، چاه نیمه، آرامگاه خواجه غلطان، زیارتگاه بی‌بی دوست و ارگ خان ملک کیانی اشاره نمود.

زابل از دیدنی های استان سیستان و بلوچستان

زابل از دیدنی های استان سیستان و بلوچستان

شهر سوخته:

«شهر سوخته» نام بقایای ‌شهری باستانی در 56 کیلومتری جنوب زابل و در حاشیهٔ جاده زابل-زاهدان می باشد. این شهر مزبور در ساحل دریاچه هامون شده بود. قدمت بنای این شهر بزرگ برابر با دوره برنز و تمدن جیرفت است. شهر سوخته در تاریخ ۲۲ ژوئن ۲۰۱۴ برابر با ۱ تیر ۱۳۹۳ به عنوان میراث جهانی یونسکو ثبت گردید. از کشفیات مهم این شهر می توان به این موارد اشاره نمود: نخستین چشم مصنوعی جهان، خط کش 5 هزار ساله، قدیمی ترین تخته نرد جهان، نخستین انیمیشن جهان، کهن ‌ترین جراحی مغز.

شهر سوخته از مکان های دیدنی استان سیستان و بلوچستان

شهر سوخته از مکان های دیدنی استان سیستان و بلوچستان

شهرستان خاش:

«قلعه حیدرآباد» در شهرستان خاش، یکی از قلعه های متعلق به دوران قاجار است. «قله تفتان» که تنها آتشفشان نیمه فعال کشور است از مناظر منحصر بفردی می باشد که مشاهده آنها بسیار دل انگیز است. در دامنه تفتان «دره گل» مکانی مناسب برای استراحت در دل طبیعت است. در شهرستان خاش، آثار و بناهای تاریخی دیگری از جمله «مناره مسجد جامع»، درخت کهنسال «ده پابید» با قدمت ۱۲۰۰ سال و قبرستان هفتاد ملا نیز وجود دارد.

شهرستان خاش از جاذبه های طبیعی سیستان و بلوچستان

شهرستان خاش از جاذبه های طبیعی سیستان و بلوچستان

شهرستان ایرانشهر:

در شهرستان ایرانشهر «قلعه ناصری» (از بناهای دوره قاجار)، «قلعه بمپور» (از بناهای دوره ساسانی)، «قلعه دامن»، «قلعه پیشین» (از بناهای دوره اسلامی)، «قلعه چهل دختر»، «قلعه سرباز» (از بناهای دوره اسلامی) و «قلعه اسپیدژ» واقع در مسیر بزمان- دلگان بسیار دیدنی هستند.

شهرستان ایرانشهر از جاذبه های استان سیستان و بلوچستان

شهرستان ایرانشهر از جاذبه های استان سیستان و بلوچستان

شهرستان سراوان:

شهرستان سراوان یا «سرزمین نخل ها و نگاره ها» منطقه ای با نخلستان های وسیع سنگواره هایی مشهور است. از مناطق دیدنی این شهرستان می توان به «تپه مهتاب خزانه»، «تپه کلاتک آسپیچ»، «تپه روباهک»، «تپه میل مارد»، «تپه سد میرعمر»، «قلعه سیب»، «سنگ نگاره های کوه مهرگان»، «دره نگاران»، «کشتگان» و همچنین «موزه مردم شناسی سراوان» اشاره نمود.

شهرستان سراوان از جاذبه های توریستی سیستان و بلوچستان

شهرستان سراوان از جاذبه های توریستی سیستان و بلوچستان

شهرستان نیکشهر:

شهرستان نیکشهر، دارای جاذبه های طبیعی و تاریخی زیادی می باشد از جمله آنها می توان به محوطه های باستانی (پیش از تاریخ)، «قلعه نیک شهر»، «قلعه چهل دختران» و «قلعه قصر قند»، پله ای تاریخی همچون «پل دادشاه»، باغات میوه، نخل های تنومند و زمین های شالیزار اشاره کرد.

شهرستان نیکشهر از جاذبه های تاریخی سیستان و بلوچستان

شهرستان نیکشهر از جاذبه های تاریخی سیستان و بلوچستان

قصر قند:

در زمان هجوم پرتغالی ها، در شهر «گنداوگ» یا «گنج آور»، کشت نیشکر رواج یافت و از این رو بعدها «قصرقند» نامیده شد. این منطقه یکی از قدیمی ترین شهرهای استان سیستان و بلوچستان محسوب می شود که به دلیل قرار گرفتن در کنار سواحل رودخانه کاجو کیاکور برای کشاورزی بسیار مستعد بوده است. در قدیم محصولات عمده تولیدی در قصر قند از جمله نیشکر و نوعی قند قرمز، چرم و پوست به بابل و بین النهرین صادر می شده است.

قصر قند از عکس دیدنی های سیستان و بلوچستان

قصر قند از عکس دیدنی های سیستان و بلوچستان

 شهرستان چابهار:

 در شهرستان چابهار، سواحل زیبای دریای عمان از زیبایی های منحصر بفردی برخوردار است. در چابهار علاوه بر منطقه آزاد و گردش در مراکز خرید اماکنی همچون مقبره «سید غلام رسول» (متعلق به دوره تیموری)، «قلعه تیس» یا همان پرتغالی ها، «مسجد تیس»، «درخت مکر زن» و یا انجیر معابد نیز دیدنی هستند.

با سفر به بنادر «پزم» و «کنارک» می توان با زندگی صیادان منطقه، تلاش ماهیگیران و وسایل ماهیگیری سنتی آشنا شد.

 مناطق دیدنی اطراف چابهار عبارتند از: «گل فشان»، «کوه های مینیاتوری» و همچنین «جنگل های حرا» (که با مد دریا زیر آب رفته و با جزر آب نمایان می شوند).

شهرستان چابهار از جاذبه هاي سيستان و بلوچستان

شهرستان چابهار از جاذبه هاي سيستان و بلوچستان

گِل فشان یا فواره های گِلی:

«گِل فشان» یا «فواره های گِلی» یکی از شگفت انگیز ترین پدیده های سیستان و بلوچستان محسوب می شوند. در این پدیده طبیعی، گِل ها همراه با متصاعد شدن گاز از اعماق زمین به بیرون پرتاب می شوند. سه گِل افشان این منطقه در «دشت کهیر» قرار دارند که دوتای آن ها به شکل تپه بوده و دیگری به شکل آتشفشان می باشد. در هنگام فعالیت گِل فشان ها، صداهایی شبیه شلیک تفنگ به گوش می رسد که به پدیده «ناف دریا» یا «بولوبولو» گفته می شود.

 روستای تیس:

روستای تیس درناحیه ای کوهپایه ای در شمال غربی شهرستان چابهار واقع شده و دارای قدمتی در حدود 2500 سال می باشد. این منطقه در دوران حکومت هخامنشیان از بندر های مهم ایران در دریای مکران محسوب می شده است و نام آن در كتاب‌هاى مربوط به فتوحات اسكندر مقدونى به‌ عنوان «تیز» به کار رفته است. در آثار مورخین و جغرافی‌دانان دوره اسلامى این روستا مركز تجارت شكر منطقه مكران و گندم سیستان بوده است. جاذبه های گردشگری این منطقه عبارتند از «قبرستان جن ها»، «پیل بند»، «غارهای بان مسیتی»، چاه باستانی «تیس کوپان» و گورهای مرموز «تپه نهادی».

 

قبرستان جن ها:

در روستای تیس، گورستانی خاموش و مرموز وجود دارد که بلوچ‌ها به آن «جن سنط» یا گورستان جن می ‌گویند. این گورستان دارای سنگ ‌قبرهای عظیم‌ الجثه ای است که بومیان منطقه بر این باورند این گورها محل دفن آدمیزاد نیست و متعلق به جن‌هاست. گفته می شود جنیان، مردگان خود را در این سنگ‌ها دفن نموده و شب ها بر سر گور مردگان خود مویه و مرثیه‌سرایی می پردازند وهر انسانی كه شبانه وارد این گورستان شود، مورد نفرین جن‌ها قرار گرفته و پس از چند روز می‌ میرد. یک قبر کاملا سالم و قدیمی در میان این قبرستان دیده می‌شود که دارای ۲۲۵ سانتی ‌متر طول و ۱۱۰ سانتی‌ متر عرض می باشد.

غارهای سه گانه:

دو غار مصنوعی و یک غار طبیعی در دامنه کوه شهبازبند چابهار و در حدود 25 متر بالاتر از سطح زمین، در کنار هم قرار گرفته اند که مردم محلی منطقه این سه غار را «بان مسیتی» می نامند. در زبان بلوچی، «بان» به معنای «مرد صالح و خداپرست و تارک دنیا» بوده و «مسیتی» به معنای «معبد و پرستشگاه» می باشد. روی دیوارهای آن، با جوهر قرمز و بنفش رنگ، به خط «گجراتی» و «هندی»، علاماتی نقش بسته است.

کلمات کلیدی » دیدنی های سیستان و بلوچستان,جاذبه های سیستان و بلوچستان,دیدنی های استان سیستان و بلوچستان,مکان های دیدنی استان سیستان و بلوچستان,جاذبه های طبیعی سیستان و بلوچستان,جاذبه های استان سیستان و بلوچستان,جاذبه های توریستی سیستان و بلوچستان,جاذبه های تاریخی سیستان و بلوچستان,عکس دیدنی های سیستان و بلوچستان,جاذبه هاي سيستان و بلوچستان

2.8/5 - (6 امتیاز)
دیدگاهی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد؛ بخش های ضروری با * علامت گذاری شده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *