02144082101 _ 09101987270 whatsapp
تهران سوئیت
تهران سوئیت

راهنمای سفر به استانبول ترکیه +زمان, هتل ها, مراکز خرید, با یا بدون تور+عکس

راهنمای سفر به استانبول ترکیه +زمان, هتل ها, مراکز خرید, با یا بدون تور+عکس
منتشر شده توسط تهران سوئیت در 20 مرداد 1397

استانبول مرکز اقتصادی و فرهنگی کشور ترکیه است. این شهر بزرگ در مرز میان اروپا و آسیا و در حاشیه تنگه‌ی بسفر و دریای مرمره واقع شده است. این دو قاره توسط تنگه‌ بسفر از هم جدا گشته‌اند و بدین گونه استانبول نیمی در قاره اروپا قرار دارد و نیمی در قاره آسیا. استانبول از برترین شهرهای توریستی دنیا محسوب می‌شود که دلیل آن زیبایی مناظر، تنوع جاذبه‌ها و اماکن گردشگری و تفریحی می‌باشد. این شهر برای ایرانیان نیز یکی از اهداف اصلی گردشگری خارجی است که علت این امر همسایه بودن ترکیه با ایران و تشابه فرهنگ‌هاست. از نکلات جالب توجه آن است که شهرهای تبریز و اصفهان در ایران با شهر استانبول خواهرخوانده می‌باشند. در ذیل اطلاعات مختصری در مورد این شهر تاریخی و جاذبه‌های متعدد و مشهور آن ارائه می‌گردد.

ویژگی‌های مهم شهر استانبول:

  • شهر استانبول در رده یازدهم بهترین شهرهای جهان از لحاظ گردشگری قرار گرفته است.
  • هزینه سفر به آن نسبت به سایر شهرها پایین‌ است.
  • شهر استانبول دارای مکان‌های دیدنی جذاب و متنوعی نظیر کاخ‌ها و موزه‌ها، ساحل زیبا، پارک آبی، مراکز خرید، کافه‌ها و رستوران‌های گوناگونی می‌باشد.
  • به ویزا نیازی ندارد.
  • امنیت در شهر استانبول بالاست.

امنیت استانبول:

استانبول شهر نسبتاً امنی محسوب می‌شود و نیروهای پلیس را می‌توان در همه جای آن مشاهده نمود اما برای هر گردشگری ضروری است که نکات امنیتی را رعایت کند. بسیار مهم است که در اماکن شلوغ مراقب جیب، کیف، گوشی همراه و مدارک خود بود. بهتر است پاسپورت در صندوق امن هتل (Safe Box) قرار گیرد و فقط یک کپی از آن همراه فرد باشد. فقط به اندازه احتیاجات روزانه پول نقد همراه آورده شود و بقیه پول‌ها درهتل و البته در Safe Box به امانت گذاشته شود. برخی محله‌های استانبول همچون منطقه سلطان احمد، پس از ساعت 10 شب، بسیار خلوت می‌شوند پس لازم است در این ساعات جانب احتیاط بیشتر رعایت گردد. شایان ذکر است در تمامی ورودی‌های مراکز خرید، اماکن دیدنی و مناطق شلوغ دیگر، نیروهای پلیس با کمک دستگاه اشعه ایکس، به بازرسی افراد می‌پردازند.

وضعیت آب‌ و‌ هوا:

استانبول به دلیل اقلیم خاص خود و قرار گرفتن در کنار دو کرانه آبی متفاوت، دارای آب و هوای متنوعی است از جمله آب و هوای مدیترانه‌ای، آب و هوای گرمسیری مرطوب و آب و هوای اقیانوسی. می‌توان گفت که گرم‌ترین ماه سال مرداد است و میانگین دمای هوا در آنجا به ۲۴ درجه می‌رسد. سردترین ماه سال بهمن و با میانگین دمای ۶ درجه می‌باشد. مرطوب‌ترین ماه سال شهریور ماه است که میانگین میزان بارندگی در آن ۱۰۰ میلی ‌متر، محسوب است. در ماه شهریور میانگین دمای آب ۲۲ درجه است که بهترین زمان برای شنا در دریا می‌باشد.

نمایی از جزایر پرنس در استانبول

بهترین زمان برای سفر:

در کل می‌توان گفت استانبول دارای تابستان‌هایی گرم، زمستان‌هایی سرد و با بارش برف دارد. بهترین زمان برای سفر به استانبول فصل بهار و پاییز است یعنی از فروردین تا خرداد و از شهریور تا اواسط آذر. زیرا در آن هنگام دمای هوا مناسب و آسمان همواره صاف است.

سفر به استانبول در بهار:

تور استانبول در نوروز بیشترین قیمت را داراست اما پس از آن قیمت تورها به نرخ متعادلی باز می‌گردند. پس نیمه دوم فصل بهار، به دلیل طولانی‌تر شدن ساعت روشنی هوا و کم شدن میزان بارندگی‌ها، یکی از بهترین زمان‌ها برای سفر به استانبول می‌باشد.

نمایی از پارک گلخانه استانبول در فصل بهار

سفر به استانبول در تابستان:

در فصل تابستان، گرچه گرم‌ترین موقع سال است اما قیمت تورها نیز افزایش پیدا می‌کنند و بالاترین قیمت تورهای استانبول را می‌توان در شهریور ماه مشاهده کرد. در همین فصل بیشترین میزان گردشگر وارد استانبول می‌شود و جشنواره خرید استانبول هم هر ساله برگزار می‌گردد. برای آگاهی از تاریخ دقیق برگزاری این جشنواره می‌توان به آدرس http://istshopfest.com/en/about-us مراجعه نمود.

سفر به استانبول در پاییز:

یکی دیگر از زمان‌های مناسب برای سفر به استانبول، نیمه اول پاییز است که علت آن معتدل بودن آب و هوا، میزان کم بارندگی و قیمت‌های پایین‌تر تور می‌باشد. اما گفتنی است در نیمه دوم پاییز، ممکن است گشت و گذار به دلیل افزایش بارندگی‌ و کوتاه شدن طول روز اندکی سخت شود.

سفر به استانبول در زمستان:

در استانبول، بیشترین میزان بارش باران و گاهی برف فصل زمستان است. بنابراین اگر قصد سفر به استانبول، تفریح و گردش در سواحل باشد، این فصل به هیچ وجه توصیه نمی‌گردد. البته گفتنی است فصل زمستان از نظر خرید از حراجی زمستانه در کریسمس (دی ‌ماه) فصل مناسبی است. در کل می‌توان گفت اواسط اردیبهشت تا اواخر مهرماه، بهترین زمان برای سفر به استانبول می‌باشد.

انواع صرفه جویی در هزینه‌های سفر:

هزینه اقامت:

در استانبول، از تیرماه تا شهریور ماه، شلوغ‌ترین ماه‌های گردشگری است که در آن زمان قیمت هتل‌ها بسیار افزایش می‌یابند. هتل‌های ارزان را می‌توان در ماه‌های فروردین، اردیبهشت و مهر پیدا نمود. برای صرفه‌جویی در هزینه‌های اقامتی بهتر است هتل را بسیار زود رزرو کرد. برای رزرو کردن هتل، می‌توان از سایت‌های رزرو آنلاین استفاده کرد چون این سایت‌ها اکثر اوقات، تخفیف‌ خوبی برای مسافران در نظر می‌گیرند. برای اقامت طولانی مدت در استانبول کرایه‌ی آپارتمان با صرفه‌تر است.

هزینه‌ی خورد و خوراک:

رستوران‌های کوچک و محلی در استانبول در مقایسه با رستوران‌های توریستی که خارجی‌ها به آن مراجعه می‌کنند، بسیار ارزان‌تر هستند. در همین رستوران‌های محلی می‌توان از غذاهای محلی و لذیذ ترکی و با بهترین کیفیت پخت استفاده نمود.

کارت ورودی موزه بگیرید (Istanbul Müzekart):

با استفاده از کارت گردشگری استانبول می‌توان به بسیاری از جاذبه‌های شهر از قبیل کاخ توپ‌قاپی و ایاصوفیه، دسترسی رایگان داشت. با ارائه‌ی این کارت در اکثر رستوران‌ها، موزه‌ها، فروشگاه‌ها و جاذبه‌های تفریحی می‌توان از تخفیف‌های خوبی بهره گرفت.

استفاده از تورهای دوچرخه‌ سواری:

 استفاده از دوچرخه، یکی از بهترین روش‌ها برای گشت و گذار در شهر است. دوچرخه را می‌توان از شرکت‌های توریستی مختلف که تورهای دوچرخه‌ سواری را در محله‌ی قدیمی شهر برگزار می‌کنند تهیه نمود. از آنجا که هزینه‌های این تورها و کرایه‌ی دوچرخه نسبتاً منطقی و معقول است و می‌تواند تجربه‌ای لذت‌بخش به همراه داشته باشد.

جاذبه‌های گردشگری:

استانبول که در حدود سال ۱۰۰۰ میلادی پایه‌گذاری شده و تاریخی پر فراز و نشیب و آثار تاریخی متعددی دارد، یکی از دیدنی‌ترین شهرهای دنیا محسوب می‌شود. چهار جاذبه‌ی گردشگری مهم و معروف این شهر زیبا عبارت‌اند از موزه‌ی ایاصوفیه، کاخ توپ‌قاپی، مسجد آبی و بازار بزرگ. علاوه بر این‌ها، مناطق دیگری هم برای بازدید وجود دارند که اکثر آنها در حوالی بخش تاریخی شهر متمرکز شده‌اند.

ایا صوفیه:

طبق اسناد و مدارک تاریخی، در دوره‌ی امپراتوری بیزانس و در سال ۵۳۲ میلادی ساختمان «ایا صوفیه» به فرمان امپراتور ژوستینین اول احداث گردیده است. این کلیسا پس از اینکه سپاه عثمانی، قسطنطنیه را تسخیر نمود به مسجد و در قرن بیستم میلادی به موزه تبدیل گشت و همچنان از هم مهم‌ترین جاذبه‌ی سمبلیک استانبول محسوب می‌گردد.

کاخ توپ‌قاپی (Topkapı Sarayı):

این مجموعه‌ی وسیع و باشکوه، در قرن پانزدهم میلادی و به فرمان سلطان محمد فاتح یکی از پادشاهان امپراتوری عثمانی بنا شده است. بخش «حرم‌ سرا» از دیدنی‌ترین بخش‌های کاخ است. حداقل نصف روز زمان نیاز است تا این کاخ مجلل مورد بازدید قرار گیرد. کاخ توپ ‌قاپی در سال ۱۹۸۵ در ثبت میراث جهانی یونسکو شده است.

مسجد آبی (مسجد سلطان احمد):

این مسجد که بین سال‌های ۱۶۰۹ تا ۱۶۱۶ و به فرمان سلطان احمد بنا شد، به دلیل تزیینات و رنگ کاشی‌های آن، به مسجد آبی نیز شهرت دارد. این مسجد همچون مثل مسجدالحرام دارای شش مناره است و یکی از بهترین نمونه‌های معماری عثمانی محسوب می‌شود.

بازار Arasta Bazaar در پشت مسجد آبیقرار گرفته که مکانی فوق‌العاده برای خرید سوغات باکیفیت می‌باشد. موزه‌ی موزاییک Great Palace نیز در بین مسجد و بازار واقع گردیده است.

بازیلیکا سیسترن (Basilica Cistern):

«بازیلیکا سیسترن» نام تالاری زیرزمینی است که ظاهری شبیه قصر دارد. ساخت این مجموعه‌ی بزرگ به فرمان کنستانتین کبیر آغاز و در قرن ششم میلادی و دوران حکومت ژوستینین یکم به اتمام رسید. این قصر ستون‌های زیادی دارد که یکی از مشهورترین ستون‌های آن، ستون «مدوزا» نامیده می‌شود. سر مدوسا بر روی این ستون حک شده است. در اساطیر یونان، مدوسا یا مدوزا در ابتدا دوشیزه‌ای بسیار زیبا و با گیسوانی دلفریب بود که بعداً موهایش به صورت مارهای کوچکی درآمده و مدوسا را به زشت‌ترین و منفورترین موجود تبدیل می‌کند. مدوسا کسی بود که می‌توانست هر کسی را درصورتی که به چشمانش خیره می‌شد، به سنگ تبدیل کند.

آب انبار بازیلیکا:

این آب انبار که در تالار بازیلیکا سیسترن واقع شده است مربوط به دوره بیزانس (حدود قرن 6 میلادی) می‌باشد. در این آب انبار حدود 300 ستون وجود دارد که ارتفاع آن‌ها به 9 متر می‌رسد. این آب انبار می‌تواند حجم آبی در حدود صد هزار تن را در خود ذخیره کند اما امروزه این آب انبار فقط جنبه گردشگری دارد. تماشای آن به دلیل دارا بودن محیطی تاریک، فضایی نسبتاً خنک و موسیقی زیبایی که در این فضا پخش می‌شود بسیار جذاب است.

هیپودروم (Hippodrome):

در سال ۲۰۳ میلادی، ساخت هیپودروم به فرمان سپتیموس سوروس آغاز و در سال ۳۳۰ در زمان کنستانتین کبیر به اتمام رسید. در این مجموعه، بازی‌های بزرگ، مسابقات مختلف و حتی نبردهای جناحی برگزار می‌شده‌اند. متاسفانه امروزه فقط بخش‌هایی از دیوارهای بخش جنوبی آن باقی مانده است در این مجموعه یک ابلیسک مصری و یک ابلیسک سنگی که در اصل پوششی برنزی و طلاکاری شده داشته ولی در جنگ‌های صلیبی دزدیده شده است نیز وجود دارد.

موزه‌ی باستان ‌شناسی استانبول:

موزه باستان‌شناسی استانبول دارای سه بخش است که هر کدام بسیار دیدنی هستند و نباید دیدن آن را از دست داد؛ این سه بخش عبارتند از موزه‌ی شرق باستان، موزه‌ی باستان شناسی و عمارت کاشی‌کاری محمد دوم. در این عمارت، می‌توان مجموعه‌ی زیبا از هنر سرامیکی را مورد بازدید قرار داد.

بازار بزرگ:

در بازار بزرگ استانبول، می‌توان هم زمان هم خرید نمود و هم از موزها و اماکن تاریخی آنجا بازدید کرد. در حقیقت اولین مرکز خرید دنیا، این بازار بزرگ و سرپوشیده است که وسعت آن با وسعت یک محله‌ی بزرگ برابری می‌کند. این بازار در میان دو مسجد Nure Osmanıye و Beyazıt قرار گرفته است. مسجد Beyazıt در بین سال‌های ۱۴۹۸ تا ۱۵۰۵ احداث شده و معماری آن الهام گرفته از مسجد ایا صوفیه است. این بازار دارای ۱۱ دروازه‌ی ورودی، مغازه‌های متعدد و صنایع دستی و سوغات متنوع و مختلفی است.

مسجد سلیمانیه:

یکی زیباترین نمادها و بناهای تاریخی استانبول «مسجد سلیمانیه» است که برای سلیمان محتشم و ساخته شده است. در بین سال‌های ۱۵۴۹ تا ۱۵۷۵، این مسجد توسط معمار مشهور عثمانی «خواجه معمار سنان آغا» ساخته شده است. در بیرون مسجد و در داخل باغ مقبره‌ی سلطان سلیمان و همسرش خرم سلطان قرار دارد.

بازار ادویه (Mısır Çarşısı):

در بازار ادویه که هم انواع ادویه وجود دارد و هم میوه‌های خشک، آجیل، سبزیجات معطر و گیاهان دارویی، می‌توان از انواع خوراکی‌های ترکیه استفاده نمود. این بازار از اماکن گردشگری و پرطرفدار استانبول بوده و در برخی از ساعات روز، بسیار شلوغ می‌گردد. می‌توان دید که گردشگران، از قایق‌های توریستی دسته دسته پیاده و وارد بازار می‌شوند. برای عدم برخورد با این شلوغی بهتر است که قبل از ساعت ۱۱ صبح یا بعد از ساعت ۴ بعد از ظهر از این بازار دیدن نمود.

در مجاورت درب اصلی بازار، مسجدی به نام مسجد نو (Yeni Camii) وجود دارد که قدمت آن به قرن 17 میلادی می‌رسد و دیدن زیبایی‌های آن خالی از لطف نیست.

کاخ دلمه باغچه (Dolmabahçe):

از نمونه‌های تأثیر تزیینات و معماری اروپایی بر معماری دوران امپراتوری عثمانی کاخ «دلمه باغچه» است که در قرن نوزدهم میلادی بنا شده است. این کاخ به فرمان سلطان عبدالمجید اول ساخته شد و به عنوان مرکز اداری اصلی امپراتوری عثمانی استفاده می‌شد. بزرگ‌ترین چهل چراغ با وزن 4.5 تن و 750 حباب در این کاخ قرار دارد. آتاتورک نیز اواخر عمر خود را در این کاخ سپری نمود و از زمان مرگ ایشان ساعت کنار تخت آتاتورک روی عدد 9:10 ثابت باقی مانده است.

قیمت بلیط ورودی کاخ برای هر نفر 40 لیر است. گفتنی است برای دیدن از بخش حرمسرا باید بلیطی جداگانه تهیه نمود. امکان بازدید انفرادی از این کاخ وجود ندارد و بازدیدها باید به صورت گروهی انجام شود. همچنین عکس انداختن از داخل کاخ ممنوع است.

کلیسای چورا (Chora Church):

در زبان یونانی «چورا» به معنای «کشور» است و در اصل این کلیسا با نام کلیسای «سنت چورا» معروف شده است. این کلیسا که اکنون موزه شده است به خاطر موزاییک‌های قرن چهاردهمی‌اش و نیز نقاشی‌های دیواری رسم شده بر دیوارها و گنبد آن شهرت فراوان دارد.

موزه‌ی هنر ترکی و اسلامی:

 در کاخ ابراهیم پاشا، موزه هنر ترکی و اسلامی واقع شده است. در این موزه آثار مربوط به تاریخ عثمانی و هنر اسلامی و از جمله مجموعه‌ی وسیعی از فرش‌های ترکیه، فرش‌های منطقه‌ی قفقاز و ایران، آثار سرامیکی، خوشنویسی و منبت‌کاری به نمایش گذاشته شده است.

ایا صوفیه‌ کوچک (Küçük Aya Sofya):

قبل از آن که ایا صوفیه ساخته شود، پادشاه ژوستینین برای امتحان کردن ساختار و معماری مورد نظر خود، دستور داد تا نمونه‌ی کوچکی از آن را بسازند. نام اصلی این بنا، «کلیسای سنت سرژیوس و باخوس» است که امروزه ایاصوفیه‌ی کوچک نامیده می‌شود. امروزه این بنا به عنوان مسجد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مسجد رستم پاشا:

«مسجد رستم پاشا» یکی از زیباترین مساجد استانبول است که به زیبایی با کاشی‌های دست ساز آبی و قرمز و سبز تزیین شده‌اند. از آنجا که این مسجد نسبت به دیگر مساجد استانبول کمتر شهرت دارد به راحتی و بدون ازدحام جمعیت گردشگران، می‌تواند از تماشای آن لذت برد.

قلعه‌ یدیکوله (Yedikule Fortress):

قلعه یدیکوله در قرن پنجم میلادی و بنا به فرمان تئودئوس دوم بنا شده است. طاق بزرگ این قلعه با نام Porta Aurea (به معنای دروازه‌ی طلایی) شهرت دارد زیرا درهای این دروازه طلاکاری شده بوده‌اند. بر فراز این قلعه می‌توان چشم‌اندازهای مناطق اطراف و دریای مرمره را تماشا نمود.

برج گالاتا (Galata Tower):

این برج که از نمادهای استانبول محسوب می‌شود در قرن چهاردهم ساخته شده است. بر فراز این برج می‌توان، چشم‌اندازهایی زیبا و ۳۶۰ درجه‌ای از شهر را نظاره گر شد.

گالری استانبول مدرن (Istanbul Modern):

در گالری هنری مدرن استانبول می‌توان از مجموعه‌های بی‌نظیری از هنر مدرن ترکیه، آثار بهترین هنرمندان ترک و هنرمندان بین‌المللی بازدید نمود. این گالری درست در تنگه‌ی بسفر قرار دارد و به علت داشتن یه کافه‌ زیبا با چشم‌اندازهای رؤیایی از دریا، بهترین مکان برای استراحت و تماشای مناظر اطراف می‌باشد.

موزه‌ی هنری پرا (Pera Museum):

«موزه‌ی پرا»، مشهورترین گالری هنری در استانبول است که در آن می‌توان بهترین آثار نقاشی و صنایع دستی به جا مانده از دوران عثمانی را بازدید نمود.

خیابان استقلال و میدان تقسیم:

خیابان استقلال یکی از خیابان‌های خرید مدرن و شلوغ شهر استانبول است که هم دارای فروشگاه و مراکز خرید، و هم تعداد زیادی رستوران و کافه است. در سمت شرقی میدان، پارک Maçka Park قرار دارد که دارای موزه‌ی نظامی است.

خیابان استقلال دارای طولی در حدود 1.4 کیلومتر بوده که علاوه بر فروشگاه‌های پوشاک و نمایندگی‌های برندهای معتبر دنیا، دارای تعداد زیادی کلیسا و بناهای اداری قدیمی می‌باشد. «موزه‌ی معصومیت اورهان پاموک» نیز در این خیابان واقع شده است. اورهان پاموک مشهورترین نویسنده‌ی ترکیه و برنده‌ی جایزه‌ی نوبل ادبیات است. از این موزه‌ی دیدنی و حیرت‌انگیز را از دست ندهید.

مراکز خرید:

استانبول دارای مراکز خرید زیاد و متنوعی است که ساعت کار این مراکز از 10 صبح تا 10 شب می‌باشد. در ذیل به مهم‌ترین آن‌ها اشاره خواهد شد.

مرکز خرید Forum Istanbul:

 مرکز خرید Forum Istanbul در سال 2011 افتتاح شد و از جدیدترین مراکز خرید در استانبول محسوب می‌شود. این مرکز دارای بیش از 300 فروشگاه، یک آکواریوم بزرگ، یک نمایندگی آی‌کیا (IKEA) و ژوراسیک پارک است. در این مرکز می‌توان اکثر برندهای ترک و غیر ترک رو پیدا نمود.

 مرکز خرید Mall of Istanbul:

این مرکز خرید در سال 2014 افتتاح شده و دارای حدود 350 فروشگاه، پارک بازی سرپوشیده و 16 سالن سینمایی و دارای اکثر برندهای ترک و غیر ترک است.

مرکز خرید Cevahir Mall (جواهیر):

این مرکز خرید تا سال 2011 بزرگ‌ترین مرکز خرید اروپا محسوب می‌شده است. اکنون نیز از نظر وسعت جزو بزرگترین مراکز خرید دنیا بوده و دارای 350 فروشگاه، 50 رستوران و فست فود، 12 سالن سینما، سالن بولینگ و برخی امکانات تفریحی دیگر می‌باشد.

مرکز خرید Olivium Outlet Center:

این مرکز خرید، یک مرکز اوتلت (Outlet) است یعنی برندهای معروفی که جنس‌هایشان از مد رفته‌اند یا تک سایز شده‌اند رو می‌توان به قیمت‌های پایین‌تر خریداری نمود. مثلاً می‌توان با جستجوی دقیق و کمی شانس، یک شلوار برند با قیمت 300 لیر را به قیمت 30 لیر خریداری نمود. این مرکز دارای 118 فروشگاه، 6 سالن سینما، یک سالن بولینگ و تعدادی رستوران و فست فود است. گفتنی است روزهای سه شنبه هر هفته به علت حراج‌های جداگانه علاوه بر حراج‌های عادی، بسیار شلوغ می‌شود.

‌‌اسکودار (Üsküdar):

به راحتی می‌توان از طریق اسکله‌ی Eminönü در کرانه تنگه‌ی بسفر به ساحل آسیایی استانبول دسترسی یافت. در جزیره‌ای در نزدیکی این ساحل، برجی به نام برج دختر (Kiz Kulesi) واقع شده است که دارای ۳۰ متر ارتفاع می‌باشد. مساجد قدیمی، خیابان‌های باریک و خانه‌های قدیمی چوبی زیبایی در این جزیره برای دیدن وجود دارد.

تا سال ۱۸۰۰، این شهر محلی برای اقامت کاروان‌های تجاری که کالاهای خود را از شرق به قسطنطنیه و از آنجا به اروپا می‌بردند بوده است. مسجد «مهرماه سلطان» که در سال ۱۵۴۷ به دستور سلطان سلیمان برای دخترش مهرماه سلطان احداث شده است در این منطقه قرار دارد.

اپلیکیشن های تلفن همراه هوشمند:

با استفاده اپلیکیشن Trafi می‌توان مسیر‌ها، ساعات حرکت و ایستگاه‌های تمامی خطوط مترو، تراموا، اتوبوس، کشتی‌ رانی را مشاهده نمود. البته این اپلیکیشن برای شهرهای زیادی از جمله استانبول کارایی دارد.

 اپلیکیشن Google Maps، معروف‌ترین اپلیکیشن مسیریابی است که البته بدون اینترنت و در حالت Offline هم می‌توان به نقشه‌های این برنامه دسترسی داشت. برای این کار باید از قسمت Offline Maps گزینه Select your own map رو انتخاب نمود و نقشه شهر استانبول را دانلود کرد.

محل‌های اقامتی:

منطقه‌ی شهر قدیم استانبول یا سلطان احمد، از نظر سهولت دسترسی به برترین و مشهورترین جاذبه‌های گردشگری استانبول، بهترین مکان برای اقامت می‌باشد. در این منطقه، فقط چند دقیقه پیاده با اکثر جاذبه‌های تاریخی شهر فاصله وجود دارد. فاصله پیاده روی میان مسجد آبی، کاخ توپ ‌قاپی و مسجد ایاصوفیه کمتر از ۵ دقیقه است. در این منطقه هتل‌های زیادی قرار دارند که می‌توان بر فراز آنها از چشم‌اندازهای زیبای این اماکن و تصاویر رؤیایی تنگه بسفر لذت برد. وسایل حمل و نقل عمومی شهری هم در این منطقه به وفور یافت می‌شوند و به سادگی می‌توان به مناطق دیگر عزیمت نمود. حوالی برج گالاتا و منطقه‌ میدان تقسیم نیز یکی دیگر از مناطق مناسب برای اقامت در استانبول می‌باشد.

هتل‌های لوکس:

هتل «چهار فصل» استانبول دارای یک ساختمان قدیمی نئوکلاسیک است که در منطقه‌ی سلطان احمد قرار دارد. پیاده روی از آنجا تا مسجد آبی، کاخ توپ ‌قاپی و ایا صوفیه چند دقیقه بیشتر نیست.

در هتل وایت هاوس (White House Hotel Istanbul) بوتیکی با دکوراسیونی به سبک عثمانی وجود دارد که دیدن آن خالی از لطف نیست. این هتل در فاصله کوتاهی با مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری استانبول واقع شده است.

هتل Grand Hyatt نیز که فاصله کمی با میدان تقسیم دارد مطلوب کسانی است که تمایل دارند در منطقه شلوغ و پر هیاهوی خیابان تقسیم اقامت نمایند.

هتل‌های میان رده:

هتل مجلل Orient Express یکی از هتل‌های میان‌ رده‌ی و بسیار عالی است در مجاورت جاذبه‌های گردشگری مهم سلطان احمد واقع شده است. ایستگاه قطار Sirkeci هم بسیار به این هتل نزدیک است.

هتل Osmanhan هم دیگر هتل‌ این منطقه است که می‌توان برفراز آن از چشم‌انداز زیبای بسفر دیدن نمود.

هتل Mercure Istanbul Taksim، در مرکز محله‌ی تقسیم، در نزدیکی میدان تقسیم و خیابان استقلال قرار گرفته است. در خیابان استقلال کافه‌ها، بوتیک‌ها و کتابفروشی‌های فراوانی وجود دارد.

هتل‌های ارزان:

لابی هتل Aybar – هتلی ارزان در استانبول

هتل Aybar، هتلی ارزان برای خانواده‌هاست که در منطقه‌ی سلطان احمد قرار دارد. هتل Peninsula نیز با مسجد آبی فقط چند دقیقه فاصله دارد. هتل Apricot هم هتلی ارزان و مطلوب در استانبول است که در نزدیکی جاذبه‌های گردشگری شهر واقع شده است.

رژیم غذایی:

غذاهای ترکیه بسیار متنوع و لذیذ هستند که تحت تأثیر فرهنگ‌ها و سنن متفاوت بوده‌اند. غذاهای رستوران‌های زنجیره‌ای فست فود و بهترین غذاهای محلی ترکیه نباید فراموش شوند. در اینجا با چند غذای محلی و اصیل استانبول آشنا خواهیم شد.

صبحانه‌ی ترکی:

در ترکیه، معمولاً چای به جای قهوه مصرف می‌شود. در وعده صبحانه از گوجه و خیار خرد شده، نان سفید یا نان چاودار، پنیر سفید، زیتون سبز، زیتون سیاه، کره، خامه، عسل، مربا، املت یا نیمرو استفاده می‌شود.

Menemen (املت ترکی):

Menemen نوعی غذای لذیذ است که می‌توان گفت املت به سبک ترکی است. از پیاز سرخ شده، فلفل و گوجه در تهیه‌ی آن استفاده می‌شود. پس از پخته شدن این مواد، تخم مرغ، سبزیجات معطر و ادویه به آن اضافه می‌گردد. این یک غذای ساده و ارزان است که نام آن بر گرفته از منطقه‌ی Menemen در ازمیر می‌باشد. گاهی در طبخ آن از پنیر، گوشت چرخ کرده، قارچ، سوسیس و حتی مرغ و بادمجان نیز استفاده می‌شود.

مزه:

«مزه» نوعی پیش‌غذا محسوب می‌شود. در رستوران‌های سنتی، اغلب با یک سینی بزرگ از انواع مزه از میهمانان پذیرایی می‌شود و افراد می‌توانند هر طعمی را که خواستند انتخاب کنند. مزه با نان برشته سرو می‌شود. مشهورترین و رایج‌ترین انواع مزه عبارتند از:

  • بادمجان کبابی و ماست (Patlıcan Ezmesi)
  • سالاد بادمجان کبابی (Patlıcan Salatası)
  • بادمجان سرخ شده با سس گوجه (Şakşuka)
  • دیپ ماست نعنایی (Haydari)

کباب Kuyu Kebabı:

این کباب متعلق به شهر Kastamonu می‌باشد که در منطقه‌ی غرب دریای سیاه واقع شده است. نام این کباب بر گرفته از سبک پختن آن می‌باشد. واژه kuyu به معنای گودال است یعنی برای طبخ این غذا، گوسفند یا بره‌ی کامل (بدون اعضای داخلی بدن) را در درون گودالی که کف آن را با زغال پر کرده‌اند می‌پزند. برای معطر نمودن این غذا، شاخه‌های درخت کاج مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اسکندر کباب (Iskender Kebap):

برای طبخ این کباب، قطعات گوشت را کوبیده و با مواد مختلفی طعم ‌دار نموده، به سیخ کشیده و بر روی آتش کبابی می‌کنند. معمولاً کباب با نان پیده (نوعی نان شبیه پیتا) مصرف می‌گردد. طبق روش سنتی، این نان‌ها با کره و سس گوجه آغشته می‌شود. ماست هم در کنار این غذا مورد مصرف قرار می‌گیرد.

آدانا کباب (Adana Kebap):

نام این کباب نیز برگرفته از شهر آدانا در جنوب شرقی ترکیه است. مواد اصلی تشکیل دهنده‌ی این غذا عبارتند از گوشت گوسفند و دنبه. اصولاً از گوسفند نر زیر یک سال که در محیط طبیعی رشد کرده است و از مواد طبیعی تغذیه نموده است استفاده می‌شود. پس از تمیز کردن و آماده‌سازی، گوشت توسط ادویه‌ها و سبزیجات محلی طعم‌ دار شده و بعد کباب می‌شود. این غذا همراه با نان لواش، پیاز، گوجه و فلفل کبابی مصرف می‌گردد.

Lüfer:

Lüfer نام نوعی ماهی و نام یکی از رایج‌ترین غذاها در ترکیه می‌باشد که طعمی بسیار لذیذ دارد. تمیز کردن و خوردن این ماهی بسیار آسان است.

Mantı:

این غذا که نوعی راویولی ترکی است، نوعی غذای داغ می‌باشد که با ماست سرد و سیر مصرف می‌شود. در واقع می‌توان گفت که این غذا نوعی دامپلینگ است (دامپلینگ خمیری است که با مواد دلخواه پر شده و سپس پخته می‌شود). خمیر با آرد و آب و نمک آماده می‌شود و برای طعم دادن آن گاهی از تخم مرغ هم بهره گرفته می‌شود. هر چقدر خمیر نازک‌تر باشد، غذا به سبک حرفه‌ای آن نزدیک است. داخلی این دامپلینگ‌ها معمولاً با مخلوطی از گوشت چرخ کرده، پیاز و نمک و فلفل پر می‌شود اما امروز از ماهی‌های گوناگونی همچون سالمون، سبزیجاتی مثل اسفناج و مرغ هم استفاده می‌گردد. پس از پر کردن خمیرها، آن‌ها را در آب یا سس گوجه می‌پزند و یا در کره سرخ می‌نمایند. این غذا معمولاً با ماست، سیر یا سس گوجه‌ی پخته شده با کره استفاده می‌شود و از انواع ادویه می‌توان برای طعم دار کردن این غذا بهره گرفت.

کونفه (Künefe):

کونفه (یا در زبان عربی کنافه)، نوعی شیرینی عربی محسوب می‌شود که در تهیه آن از پنیر استفاده می‌شود. برای طبخ آن، پنیر بدون نمک میان دو لایه کادایف (کادایف رشته‌های نازک خمیر است) قرار می‌گیرد. این شیرینی معمولاً به صورت گرم سرو می‌شود چون باید تازه پخته شود و در درون شربت غوطه ور شده و طعم ‌دار گردد. رنگ این دسر ترکی، کهربایی است و در تزیین آن از پودر پسته استفاده می‌شود. زمانی که پنیر میان دو لایه‌ی کادایف ذوب می‌شود، طعمی متفاوت پدید می‌آورد که توصیه می‌شود حتماً این غذا امتحان شود.

باقلوا:

باقلوا از دسرهای محبوب در ترکیه و ایران است و از موادی همچون خمیر فیلو، انواعی از مغزها همچون گردو، فندق و پسته و شربت تهیه می‌شود. روش تهیه این دسر این گونه است که مغزها را روی خمیر قرار داده، با کره پوشانیده و بعد از پخت در شربت غوطه ور می‌کنند.

Kuru Fasulye یا خوراک لوبیا:

گرچه خوراک لوبیا چشم بلبلی، جایگاهی در فهرست بهترین غذاهای محلی ندارد اما سادگی و طعم متفاوت این خوراک، آن را در این فهرست جای داده است. برای طبخ آن از کره، گوجه یا رب گوجه و لوبیا و گاهی گوشت یا بسطرمه (بسطرمه به گوشت ادویه زده‌ و دودی شده گاو می گویند) ستفاده می‌شود.

 نکات مهم برای سفر به استانبول:

  • باید همیشه مقداری لیر (مثلاً حداقل 100 لیر) همراه خود داشت تا نیازی به صرافی برای تبدیل پول نباشد.
  • حتماً استانبول کارت تهیه شود زیرا در استانبول تاکسی نسبتاً گران است و در نتیجه به صرفه است که از مترو، اتوبوس، تراموا و یا فونیکولار استفاده شود. تردد با وسایل نقلیه عمومی با استانبول کارت صورت می‌گیرد (شبیه به کارت مترو). گفتنی است از یک کارت چندین نفر می‌توانند استفاده کنند و نیازی به خرید چندین کارت به ازای هر نفر نیست.
  • ترجیحاً از موزه کارت استفاده شود. موزه کارت، کارتی است که با استفاده از آن تا مدت 5 روز از زمان خرید، می‌توان بدون پرداخت ورودی از برخی موزه‌ها و مراکز تاریخی بازدید نمود. برای هر نفر یک عدد موزه کارت باید تهیه شود و دیگر نیازی نیست برای خرید بلیط در صف ایستاد.
  • پول‌ها فقط در صرافی‌های معتبر باید تبدیل شوند. صرافی‌ها با نام Doviz شناخته می‌شوند. باید مطمئن شد که صرافی، بدون کارمزد است و بر روی آن عبارت No Commission درج شده باشد. صرافی‌های خیابان استقلال و محله سلطان احمد معمولاً بدون کارمزد، اما صرافی‌های فرودگاه با کارمزد هستند.
  • از تکنولوژی‌های تلفن همراه و اپلیکیشن‌های مسیریابی استفاده شود.
  • از تورهای داخل شهری استفاده نشود. هزینه بازدید از مکان‌های دیدنی شهر با استفاده از تورهای درون شهری بالا هستند و از طرفی زمان را هدر می‌دهند زیرا باید سر ساعت خاصی حرکت نمود و سر ساعت خاصی بازگشت.
  • عدم استعمال سیگار در مکان‌های عمومی و فضاهای بسته. باید به تابلوهای هشدار دهنده مربوطه توجه شود. در مکان‌های عمومی، نظیر مراکز خرید، فروشگاه‌ها، موزه‌ها و حتی هتل‌ها تابلوهای هشدار دهنده‌ای مبنی بر ممنوع بودن کشیدن سیگار وجود دارد که در صورت استعمال سیگار، فرد در حدود 75 لیر جریمه خواهد شد.
  • پیاده روی در شهر و به خصوص در مناطق قدیمی شهر، همچون محله‌های گالاتا، بی اغلو، سلطان احمد نباید فراموش شود زیرا بهتر می‌توان با شهر، مردم شهر و فرهنگ مردم آشنا شد.
  • حتماً غذاهای محلی مورد امتحان قرار گیرند مخصوصاً اسکندر کباب.
  • برای گشت و گذار در استانبول و بهره گیری حداکثری از زمان، حتماً برنامه ریزی شود.
  • در نهایت اماکن دیگر دیدنی شهر که کمتر مورد توجه گردشگران قرار می‌گیرند اما زیبایی‌های خاص خود را دارند حتماً مورد بازدید قرار گیرند، مثل: آکواریم فلوریا، برج گالاتا، برج سفیر استانبول، خیابان بغداد و مسجد اورتاکوی.
4.4/5 - (8 امتیاز)
دیدگاهی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد؛ بخش های ضروری با * علامت گذاری شده اند.

یک پاسخ به “راهنمای سفر به استانبول ترکیه +زمان, هتل ها, مراکز خرید, با یا بدون تور+عکس”

  1. امیررضا گفت:

    استانبول فوق العاده جای دیدنی ای هست به نظر من از آنتالیا واقعا سره نمیدونم چرا مردم ما اینقدر گیر دادن به آنتالیا اخه اونجا هیچی نداره نه بازار و ه…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *