02144082101 _ 09101987270 whatsapp
تهران سوئیت
تهران سوئیت

حال و هوایی که در جشن نوروز حاکم بر کشورهای جهان می‌شود (بخش 1)

حال و هوایی که در جشن نوروز حاکم بر کشورهای جهان می‌شود (بخش 1)
منتشر شده توسط تهران سوئیت در 25 آذر 1396

جشنی که در همه‌ی کشورهای فارسی زبان صورت می‌گیرد جشن نوروز می‌باشد و آداب و رسوم خاصی را متناسب با هر ملتی دارد. امروزه افتخار و نماد تمدن بزرگ پارسی نوروز می‌باشد و بعد از هزاران سال همچنان به‌پاسداشت نخستین روز از فصل بهار به‌عنوان مراسمی فوق‌العاده جذاب و دیدنی توجه صدها میلیون نفر را به خود جذب می‌نماید. طبق گزارش امروز سرویس گردشگری «تهران سوئیت» نگاهی به برگزاری جشن‌های نوروز در برخی از کشورها دارد تا با آیین‌های تلفیقی و رنگارنگی که از کشور هندوستان تا آلبانی در مرکز قاره‌ی سبز برای گرامیداشت این روزهای جذاب برگزار می‌گردد آشنایی کامل پیدا کنیم. لذا از شما علاقه مندان به اجاره آپارتمان مبله در تهران و اجاره ویلا شمال دعوت داریم که با ما همراه باشید:

همراه نوروز گردی امروز باشید که ملک‌الشعرای بهار می‌فرماید:

هنگام فروردین که رساند ز ما درود؟

 بر مرغزار دیلم و طرف سپید رود

 کز سبزه و بنفشه و گل‌های رنگ‌رنگ

 گویی بهشت آمده از آسمان فرود

روز جهانی نوروز

جشن ملی نوروز با این روزها مصادف می‌باشد. مجمع عمومی سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه‌ای در سال 2010 میلادی برابر 21 ماه مارس میلادی و اول فروردین ماه را با عنوان روز جهانی نوروز به ثبت رسانید و سبب ارمغان افتخاری دیگر برای سرزمین بزرگ پارسی گردید.

قطعنامه‌ی نوروز که با فکر و ایده‌ی نمایندگی همیشگی جمهوری اسلامی ایران واقع در سازمان ملل متحد و همچنین با همکاری کشورهای جمهوری آذربایجان، افغانستان، تاجیکستان، ترکیه، ترکمنستان، قزاقستان و قرقیزستان آماده گردیده و به مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه گردیده بود و تلاش‌ها و پیگیری‌های ایرانیان طی سال‌های زیاد نیز سبب به رسمیت شناخته شدن جشن بزرگ نوروز در مجمع عمومی هم‌زمان با یک فروردین گردید.

در سال 1388 مجمع عمومی سازمان ملل متحد در چهارچوب ماده‌ی 49 روز جهانی نوروز را دستور کار خود قرار داد و آن را تحت عنوان فرهنگ صلح تصویب کرد و این گونه شد که نوروز ایرانی به‌عنوان یک مناسبت بین‌المللی گرامی داشته شد. در روز رأی گیری کشورهای آلبانی، هند و مقدونیه نیز به جمع کشورهای تهیه کننده‌ی این قطعنامه ملحق شدند. چیزی که در این نشست سازمان ملل متحد مورد تأکید قرار گرفت این بود که: نوروز مانند زبانی که میلیون‌ها انسان در قاره‌ی آسیا، شبه قاره‌ی هند، آسیای مرکزی، خاور میانه، قفقاز، بالکان، حوزه‌ی دریای سیاه و بسیاری از نقاط دیگر جهان بدان زبان صحبت می‌کنند در آمده است.

امروزه در سراسر جهان بیش از 300 میلیون انسان نوروز را گرامی می‌دارند. از بزرگداشت نوروز می‌توان به بزرگداشت ریشه‌ها، تاریخ و ارزش تمدن‌های درخشان بشری نیز یاد کرد که طی قرن‌های زیاد سبب انتقال ارزش‌های انسانی گردیده‌اند. از دیگر جنبه‌های نوروز که همسو با اغلب هدف‌های سامان ملل متحد است می‌توان به ترویج و پیشبرد فرهنگ زندگی سازگار با طبیعت اشاره نمود.

قطعنامه‌ی مذکور دارای 17 بند مقدماتی و 5 بند اجرایی می‌باشد.

بندهای اجرایی قطعنامه:

  • شناسایی اول فروردین ماه به‌عنوان روز بین‌المللی نوروز (21 مارس)
  • استقبال از تلاش کشورهای گرامی دارنده‌ی نوروز در سوی حفظ و توسعه‌ی فرهنگ و سنت‌های نوروزی
  • تشویق کشورهای دیگر به آگاه سازی در مورد نوروز و به طریق مقتضی، سازمان‌دهی کردن مراسم در بزرگداشت نوروز
  • درخواست از کشورهای گرامی دارنده‌ی نوروز برای پژوهش پیرامون تاریخ و سنت‌های نوروزی با این هدف که سبب انتشار آگاهی در مورد میراث نوروز در میان جامعه‌ی بین‌المللی گردد
  • دعوت کشورهایی که به‌نظام ملل متحد علاقه دارند
  • کارگزاری‌های تخصصی ملل متحد از جمله‌یونسکو، صندوق‌ها و برنامه‌های ملل متحد، سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای و سازمان‌های غیردولتی برای شرکت در مراسم نوروزی

افسانه‌های نوروز

روایت‌ها و افسانه‌های جالب زیادی در مورد نوروز وجود دارد. کتاب اوستا که کهن‌ترین کتاب ایرانیان می‌باشد در درونش به فردی به نام جمشید بم yima اشاره گردیده است که در این روایت جم فرح ایزدی داشته و به دستور اهورامزدا با اهریمن جنگ نموده که گویی سبب خشک‌سالی، قحطی و نابودی خیر و برکت می‌گردد.

با نابودی اهریمن دوباره شادمانی و خیر و برکت رو به‌سوی مردم آورد و هر درخت خشک شده نیز سبز شد و مردم آن روز را روز نوروز یا روز نوین نامیدند و همه‌ی آنان به خاطر فرخندگی این روز در تشتی بزرگ جو کاشتند و از آن زمان‌ها این رسم برای ملت ایران جاودان و ماندگار گردید.

به گفته‌ی بعضی‌ها جمشید (به زبان فارسی: جم، به زبان عربی: منوشخ) در دنیا سفر می‌نمود و وقتی به آذربایجان رسید تاج و تختی مرصع داشت و در اوج نقطه‌ای در مشرق قرار گرفت؛ و چیزی که سبب خیره شدن مردم گردید روشنایی آن تاج‌وتخت در هنگام طلوع خورشید بود و ملت آن روز را روز نو نامیدند و پای‌کوبی کردند و کلمه‌ی شید را که در میان پهلوی‌ها معنی شعاع داشت به نام جم اضافه نمودند و پادشاه را جمشید نام گذاری کردند و از آنجا بود که رسم نوروز ماندگار و جاودانه گردید.

همچنین آورده‌اند که: خداوند مهربان کار خلقت انسان و بقیه‌ی مخلوقات را در روز اول فروردین ماه به اتمام رسانید و انسان نیز به نیایش و شادمانی از بابت سپاس گذاری و قدر دانی از نعمت‌های وی پرداخت. همچنین از دیگر فلسفه‌های جشن نوروز می‌توان به فروهرهای (farvahar) (1) در گذشتگان به زمین در روز اول فروردین اشاره کرد.

تبلیغات: سوئیت در کیش

در کتاب اوستا آورده‌اند که در اول فروردین ماه فروهرهای در گذشتگان پاک به‌منظور احوال پرسی کردن از اقوام خودشان در روی زمین به روی زمین می‌آیند و بعد اینکه بازماندگان را شاد و خوشحال دیدند برای آنان از اهورامزدا طلب رحمت و خیر می‌نمایند و بازماندگان نیز منزل‌های خود را قبل از آمدن فروهرها تمیز و مرتب می‌نمایند و خود را برای پذیرایی از آنان آماده می‌کنند. معنی کلمه‌ی فروردین ماهی است که به فروهران متعلق می‌باشد. اطلاعات دقیقی از برگزاری مراسم و آیین‌های نوروزی در دوران هخامنشی وجود ندارد و فقط بعضی از پژوهشگران مانند فیلندر اعتقاد دارند که چیزی که نشان دهنده‌ی مراسم نوروزی در تخت جمشید است حجاری‌ها و سنگ نگاره‌های به‌جای مانده از دوران هخامنشی می‌باشد. این آثار نشان دهنده‌ی تقدیم هدیه‌هایی به حضور پادشاه توسط اقوام و ملل تابع هخامنشیان می‌باشند.

برای مشاهده قسمت دوم این مطلب کلیک کنید.

Rate this post
دیدگاهی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد؛ بخش های ضروری با * علامت گذاری شده اند.

یک پاسخ به “حال و هوایی که در جشن نوروز حاکم بر کشورهای جهان می‌شود (بخش 1)”

  1. زینب گفت:

    یکی از زیباترین و شادترین جشن هایی هست که در سراسر دنیا میان و برگزار می کنن
    خیلی خوبه کلا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *